Byggeprosjekter

NCC vant barnehageprosjekt i Asker

Illustrasjon: Arkitektkontoret Gasa AS

AKTUELLE PROSJEKTER: Asker kommune og NCC Building har nylig signert en samspillsavtale for en ny og større barnehage på Føyka.

– Asker kommune har høye miljøkrav, og har signalisert at de ønsker flere bærekraftige elementer i dette bygget. Det er selvfølgelig veldig inspirerende for vår del, og vi ser frem til en god samspillsfase hvor vi vi sammen kan komme fram til de beste løsningene for våre minste verdensborgere, sier Bjørn Kristian Hole, avdelingsleder for Viken vest i NCC Building.

Utslippsfri byggeplass, passivhusstandard, utredning av massivtre som bæresystem og solceller er noe av de elementene Asker kommune både har satt som krav og ønsker utredet for dette prosjektet.

Den nye barnehagen skal bestå av 2 etasjer, med 6 avdelinger. I tillegg skal uteområdet forbedres og utvides.

Illustrasjon: Arkitektkontoret Gasa AS

NCC skal for dette prosjektet samarbeide med Sweco Architects, som er en solid aktør med god erfaring med denne typen prosjekter.

-Vårt fokus nå er å få til en god og konstruktiv samspillsfase med byggherren. NCC har god erfaring med å bygge barnehager, og vi ser fram til en god og kreativ prosess. Vi har etablert et godt prosjektteam med god erfaring på samspill, og vi ser fram til å starte samarbeidet, sier prosjektsjef i NCC Building, Thomas Trygsland Olsen.

Utviklingsfasen forventes å avslutte i oktober.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

logo
Bjørn Laberg