Nytt om navn

Lederskifte Adaptic Technology AS

Bildet: Fra venstre: Odd Marius Elstad, Mathias Pedersen, Børge Nilssen

Etter en eventyrlig vekst, trapper Børge Nilssen (61) ned og overlater roret i IT-selskapet Adaptic Technology til Mathias Pedersen (32).

– Adaptic Technology ble stiftet for tre år siden og har hatt en fantastisk utvikling. En lang rekke av landets ledende eiendomsselskaper står nå på kundelisten og selskapet er godt posisjonert for fremtiden, sier avtroppende daglig leder i Adaptic Technology, Børge Nilssen.

Børge Nilssen går over i stillingen som økonomisjef, samtidig som han fortsetter som styremedlem.
– Selskapet runder i år en omsetning på rundt 40 millioner kroner og ligger an til et positivt driftsresultat. Selskapet er nå klart for neste steg, sier Nilssen.

La en tydelig strategi

Han overlater roret til Mathias Pedersen, som kommer fra rollen som leder for forretningsutvikling i selskapet. Han har vært en sentral del av Adaptic Technology siden oppstarten og kjenner derfor teknologiselskapet svært godt.

– Da vi dro i gang Adaptic i 2021, hadde vi en målrettet og ambisiøs strategi. Vi så et tydelig behov i markedet for en leverandør som ikke benyttet programvaren som et «foten i døraprodukt», hvor hensikten var å selge flest mulige konsulenttimer. Dette er en strategi vi har lyktes godt med, sier Pedersen og legger til:
– Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten. De dyktige og fine menneskene som jobber i Adaptic utgjør et veldig sammensveiset team, og jeg ser frem til å lede selskapet fremover mot nye milepæler, sier Pedersen.

Med seg i lederduoen får han Odd Marius Elstad som nestleder. Han skal samtidig fortsette å ha ansvaret for produktutviklingen.
– Strategien vi la i oppstarten, har resultert i en solid kundebase med repeterende inntekter som sikrer fokus på produktutviklingen, slik at vi kan fortsette å ha det beste produktet i markedet, sier Odd Marius Elstad.

Jørgen Arentz fortsetter som leder for kundeleveranser og Håvard Moster fortsetter som leder for salg.

Ideen bak Adaptic Cloud

Forretningsidéen bak Adaptic Cloud er å hjelpe kundene å ta mer kontroll over energien som brukes i næringsbygg. Gjennom Adaptic Cloud kan byggeiere dermed digitalisere sentrale prosesser som leietakerfakturering, rapportering og forbruksovervåkning.
– Over 100 små og store eiendomsselskaper i Norge, har valgt Adaptic. På kundelisten står både Eiendomsspar, Aspelin Ramm, Møller Eiendom, Selvaag Eiendom, Mustad, GC Rieber, Odfjell, Bara og Frydenbø Eiendom.
Eiendomsbransjen har sett verdien av en digital tilnærming til sentrale arbeidsoppgaver innen energibruk i næringsbygg, sier Pedersen.

– En trygg og sikker innsamling av data danner grunnlaget for alt. Automatiske rapporter til drift, ledelse og leietakere, varsling av viktige driftsavvik som koster mye penger, og en digitalisert fordeling av energikostnader til leietakerne, er sentrale oppgaver som løses via Adaptic Cloud, forteller Pedersen.

Enklere å gjøre grønne investeringer

Én av årsakene til at mange har valgt Adaptic, er at plattformen gjør det lettere for byggeiere å ta grønne investeringer i f.eks. solenergi eller varmepumper. Med Adaptic Cloud forkortes tilbakebetalingstiden, og byggeier bidrar positivt til det grønne skiftet.
– Tidligere gjorde byggeiere investeringene i energitiltak, mens leietakerne stakk av med hele gevinsten. Denne kjente problematikken som oppstår mellom eier og leietaker når det skal investeres i grønne tiltak løses med vår teknologi. Byggeier kan nå ta ansvar for investeringene og dermed også ta kontroll på energibesparelsen og gevinstene. Adaptic Cloud håndterer det hele, sier Pedersen.

Om Adaptic Technology AS:

Adaptic Technology AS er et heleid datterselskap av Adaptic AS. Majoritetseier i Adaptic AS er Å Energi Invest AS. Å Energi-konsernet har virksomheter i hele verdikjeden fra strøm blir produsert, transportert og solgt i både privat- og bedriftsmarkedet. Konsernet omsatte i 2023 for
over 36 milliarder kroner.

logo
Bjørn Laberg