Nyheter

Lanserer Ford F-150 Lightning som varebil

Nå kan den store og svært godt utstyrte elektriske pickupen Ford F-150 Lightning bestilles som 2-seters varebil med grønne skilter. Det 452 HK sterke og lynraske pickupikonet kommer med en klasseledende elektrisk rekkevidde på opptil hele 429 kilometer.

– Vi er veldig fornøyde med at F-150 Lightning nå er godkjent som N1 varebil klasse 2 da det har vært en stor etterspørsel etter dette. Med sin svært gode plass – både bak på planet, i den 400 liters store frunken, og inni varerommet i kupeen, er dette den perfekte elektriske varebilpickupen. Den har også minst like bra kjøreegenskaper som en personbil, og har utstyr og teknologier som er helt unike i dette segmentet, sier salgssjef for nyttekjøretøy Espen Markussen.

F-150 Lightning har også med sine 452 HK og et dreiemoment på 1050 Nm, massevis av krefter. 0 – 100 km/t går unna på under 5 sekunder.

Klasseledende elektrisk rekkevidde og rask hurtiglading

Versjonen som tidligere har blitt lansert i Norge som en svært romslig 5-seters pickup, men som nå også kan fås som 2-seters varebil med grønne skilter, er en Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic med et høyt utstyrsnivå som standard. Et batteri med 98 kW utnyttbar energi gir en elektrisk rekkevidde på opptil 429 km (WLTP), klart best i sitt segment.

Den elektriske varianten av pickupen F-150, som i hele 47 år på rad har vært den mest solgte i USA, kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW hurtiglader.

De første F-150 Lightning varebilene vil være leveringsklare i løpet av august. Ford Motor Norge estimerer 4-8 ukers leveringstid på nye varebilordre.

Enormt med plass – både foran, bak og inni kupeen

I tillegg til et stort plan og mye plass inni kupeen, har den 5,91 meter lang og 2,44 meter brede elektriske pickupen en frunk på hele 400 liter, nyttelastkapasitet på 555 kg* og maksimal tilhengervekt på 3490 kg*. I tillegg vil varebilutgaven få svært god plass i varerommet i kupeen. Varerommet leveres ferdig med teppebelagt tregulv og sikkerhetsvegg/støyvegg.

Varebilvarianten av F-150 Lightning er en N1 varebil klasse 2 med grønne skilter. Den kan kjøres med vanlig B-førerkort.

Svært bra fremkommelighet og kjøreegenskaper

Med firehjulstrekk som standard, et uavhengig bakhjulsoppheng og et lavt tyngdepunkt er kjøreegenskapene og fremkommeligheten til F-150 Lightning svært gode på alle underlag og forhold. Den kommer også med fire forskjellige kjøremoduser som automatisk optimaliserer den for forskjellige kjørescenarioer: Normal, Sport, Off-road og Tauing.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

Spesielt gunstig for næringskunder

Den veiledende prisen på F-150 Lightning som varebil er på 1 168 678 kr. inkl. mva (935 662 kr. eks.mva). Ifølge Markussen vil imidlertid næringskunder ha flere fordeler.

– For en næringskunde vil dette gi fradragsrett for inngående merverdiavgift. Det gir også mulighet for individuell verdsettelse av firmabilskatt etter kilometersats, noe som vil slå spesielt gunstig ut for F-150 Lightning.

Mange smarte løsninger og høyt utstyrsnivå som standard

Nye F-150 Lightning kommer også som varebil med alle de samme smarte løsninger og utstyret som den har som personbil, som blant annet er:

  • Pro Trailer Backup-assistenten gjør rygging med henger svært enkelt. Her overvåker du ryggingen fra den 15,5 tommers store berøringsskjermen i førermiljøet og manøvrerer bilen og hengeren ved hjelp av et eget roteringshjul.
  • Pro Power Ombord gjør bilen til en strømkilde med inntil 2300 watt, som du kan bruke til verktøy og lignende.
  • 10-veis elektrisk justerbart førersete og både varme og kjøling i forsetene.
  • B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer som standard.

– F-150 Lightning som varebil er en råsterk, svært stor og solid nullutslipps-arbeidshest som samtidig er eksepsjonelt god å kjøre, og har det siste og beste av komfort- førerassistanse- og sikkerhetsteknologier. Dette er en helt unik elektrisk varebilpickup som bare må oppleves, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

logo
Bjørn Laberg