Aktuelt

– Klart jeg er stolt

Opplæringsansvarlig Kristoffer Slemmen i KTV Working Drone skryter av den ny-autoristerte dronepiloten Brit Einrun Aspås Brakstad

I flere år har KTV Working Drone vasket bygninger med drone, men først nå er en kvinne autorisert og klar for oppdrag.

Trebarnsmoren Brit Einrun Aspås Brakstad (41) fra Eidsvåg utenfor Molde blir den første kvinnen som har alle autorisasjoner til å styre en vaskedrone. Hun har nettopp lagt bak seg siste eksamen som fant sted hos Biltilsynet. 

– Brit tar tingene raskt

– Klart jeg er stolt, sier 41-åringen. I seks uker har hun hatt opplæring og i denne perioden har hun dessuten hatt mye praksis med vaskedronen. Men det er også mye teori som skal pugges før den endelige godkjenningen foreligger.

Opplæringsansvarlig Kristoffer Slemmen i KTV Working Drone skryter av den ny-autoriserte dronepiloten.

– Brit tar tingene raskt og hun er veldig nøyaktig. Jeg ønsker at flere kvinner viser interesse som dronepilot, sier Slemmen. 

LES OGSÅ: Drone sørget for ren mølle

– Første gang jeg tok i dronen fikk jeg et kick. Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte å styre dronen fra først å være veldig spent. Jeg tror jeg overrasket dem rundt meg med den enorme entusiasmen jeg viste, sier trebarnsmoren.

Har gått raskt

Hun er glad i praktisk arbeid og har hatt ulike jobber innenfor butikk og hotell, og nå sist med skadeforebygging der hun har fulltidsstilling og jobber deltid for KTV Working Drone. 

– Dette er helt klart en yrkeskarriere jeg ønsker meg. Jeg merket umiddelbart at her har jeg kanskje et talent, og det har jo gått raskt fra første gang jeg tok i dronen til at jeg nå har de nødvendige autorisasjonene, smiler hun. 

logo
Bjørn Laberg