Byggeprosjekter

Klarsignal for boligprosjekt i Mjøndalen

Bildet: Her kommer det 43 leiligheter, samt næringsvirksomhet på bakkeplan. Illustrasjon: Eve Images

AKTUELLE PROSJEKTER: I et ellers krevende boligmarked, har Skanska nå solgt nok til å starte byggingen av Smiehagen, et boligprosjekt midt i Mjøndalen sentrum.

– I dagens boligmarked er det ekstra godt å se at vi har utviklet et boligprosjekt som treffer boligkjøperne i Mjøndalen godt. Smiehagen ligger svært sentralt til med kort vei til togstasjonen, og får en grønn, sosial og solrik bakgård. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres, får et lavt energiforbruk og et redusert CO2-utslipp, sier regionsdirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

Smiehagen består av til sammen 46 leiligheter fra 43 til 139 kvm. Alle leilighetene får store verandaer, og det er vektlagt å skape gode sosiale soner i fellesarealene. Navnet Smiehagen er inspirert av den lokale familiebedriften Knudsensmia som ligger like ved.

Starter byggingen i august

Det er byggenheten Skanska Norge som skal bygge prosjektet, og arbeidene starter allerede rett over sommeren.

– Dette er en viktig kontrakt for oss, og er en type prosjekt vårt distriktskontor i Drammen har mye erfaring med. Etter et godt og langt samarbeid med vår interne kunde i Skanska med utviklingen av dette prosjektet, ser vi nå endelig frem til å komme i gang med byggearbeidene i august, sier regiondirektør i Skanska Norge Bygg, Terje Nyborg Olsen.

Ferdigstillelse av prosjektet er planlagt til andre kvartal 2025.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

logo
Bjørn Laberg