Aktuelle prosjekter

Klarsignal for arkitektonisk perle på Træna

Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter

En stor milepæl er nådd. Utviklingsselskap Træna 365 AS har signert kontrakt med Entreprenør Harald Nilsen AS om bygging av hotell på Træna. Byggestart blir rett etter nyttår. 

– Dette er en utrolig gledelig nyhet på tampen av året! Det føles fantastisk å gå inn i 2024 med oppstart på byggeplassen, sier daglig leder i Træna 365, Moa Björnson. 

Interiør konferansesal. Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter

Godt samspill med Entreprenør Harald Nilsen AS

Hotellet har vært på tegnebrettet siden 2021 og vi er glade for at vi har funnet en så erfaren og kvalitetsfokusert entreprenør som Harald Nilsen Entreprenør. Firmaet har hovedkontor i Alta og har i de siste årene bygget opp en avdeling også på Helgeland. Prosjektleder Harald Krokaa i Brønnøysund og prosjekteringsleder Tom Helge Thomassen i Alta har vært tett på prosjektet helt fra tilbudsprosessen. Gjennom samspill er det nå enighet og det er inngått kontrakt om en totalentreprise. 

Helgelands vakreste utsikt

Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og storhavet. Det blir en arkitektonisk perle – et landskapshotell med Helgelands vakreste utsikt. Kontor/co-working space, badstue i strandkanten, naust og en havn inngår i den spenstige satsingen. Hotellet vil ha en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom og lokaler med plass til arrangementer og samlinger. Badstuen skal legge til rette for sjøbad og naustet vil ha rom for trening, møter og sjøaktiviteter. Gjestehavnen er skilt ut som en egen entreprise.

Interiør lounge mot resepsjon. Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter

Bryggeanlegget vil kunne ta i mot gjester til hotellet og restauranten som kommer med egen båt. Hele anlegget er på nærmere 3000 kvadratmeter. Satsingen er den største noensinne innen reiselivsnæringen på Træna. Samtidig skal hotelldriften spille på lag med lokalsamfunnet.Vi ønsker å fremme lokale aktører som har lyst å starte aktivitetsbaserte tjenester som fisketurer, havsport, naturguiding og andre opplevelser. I løpet av den 2 år lange byggetiden håper vi å stimulere til etableringslyst på Træna!

Hotellrom / suite. Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter

Stor satsing i et lite lokalsamfunn

Træna er et levende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten. Øyriket har en rik kysthistorie og storslått natur. Kommunen og lokalbefolkningen ønsker utvikling og har vist at de har kraft til å få det til. 

– Vi håper hotellsatsingen skaper regionale ringvirkninger og stolthet, og at det unike hotellet i havgapet på Træna vil vekke reiselyst nasjonalt og internasjonalt hele året. Vi har erfaring med å utvikle nye konsepter på Træna, slik som Workation, Trænafestivalen, Vinterfestivalen og Artist Residency. Med Træna 365 har vi ambisjon om å bli et referanseprosjekt for kreativ og bærekraftig reiselivsutvikling, sier Moa Björnson. 

Træna365 fra sjøsiden. Illustrasjon: Vardehaugen Arkitekter

LES OGSÅ: Træna 365 satser friskt

– Vi ønsker å være med å utvikle Helgeland og Træna 365 er en satsing som virkelig motiverer oss. Prosjektet gjenspeiler vår egen etablering på Helgeland og vil fremstå som en god referanse for hele Harald Nilsen. For avdeling Helgeland fremstår dette likevel som et hjertebarn og et symbol på frisk pust i regionen.  Det gjør det ekstra hyggelig for oss, sier Harald Krokaa ved Entreprenør Harald Nilsen AS.

– I dialogen med byggherre har vi dratt nytte av vår samspillskompetanse og tidligere oppdrag for reiselivet. Særlig dette med samspill har vært en viktig faktor for begge parter. Vi er stolte av denne avtalen, sier Krokaa.

Fakta:

  • Beliggenhet er på Husøy i Træna Kommune helt ytterst på Helgelandskysten 
  • Utviklingsselskapet Træna 365 AS eies av Laho AS, Sjøset Eiendom AS, House by the Sea AS og Geir Sjøset. Daglig leder er Moa Björnson. 
  • Entreprenør Harald Nilsen AS har kontor i Alta og Brønnøysund, og har ca. 100 ansatte.
  • Arkitekt: Vardehaugen Arkitekter
logo
Bjørn Laberg