Bygg Reis Deg

Julie er Norgesmester i rørfaget

Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag vant NM i rørleggerfaget

BYGG REIS DEG 2023: Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag vant NM i rørleggerfaget. Tredjeplassen i NM gikk til Theodor Hofstad, mens Andreas Støle ble nr. to.

Rørentreprenørene Norge (RørNorge) kåret i dag vinner av NM i rørleggerfaget på Bygg Reis Deg 2023. Fem rørleggerlærlinger fra ulike fylker i Norge har konkurrert over fire dager på Bygg Reis Deg om å bli norgesmester i rørleggerfaget, samtidig som de har fullført sine svenneprøver.

– Jeg hadde absolutt ikke forventet å vinne. Jeg er sjokkert, smiler og ler Julie og forteller at det er veldig godt å vinne og er stolt over seieren, som skal fortsette å jobbe i GK Norge AS Trøndelag

LES OGSÅ: – Jeg liker tanken på at man aldri blir utlært

– Vi gratulerer Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag med en velfortjent seier! Dette er kjempegøy, sier fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge (RørNorge)

Bildet: Det har vært lange dager for finalistene som har jobbet hele dagen fra messen åpnet kl. 0900 til den stengte kl. 1800.

RørNorge har arrangert rørlegger-NM årlig siden midten av 90-tallet, og rørfaget er det eneste der svenneprøven er NM-oppgave. I tillegg til en egen NM-jury, er også prøvenemnda på stedet og gjør kontinuerlig bedømming.

LES OGSÅ: NM er viktig for rekruttering til rørleggerfaget

– Vi gjør dette for å synliggjøre faget. Vi trenger de riktige folkene til faget vårt, og ved å være synlig på en så stor messe som Bygg Reis Deg er, så har vi et kjempefint utstillingsvindu. Her får publikum se kompleksiteten i faget vårt, og vi tror at dette har en stor rekrutteringseffekt, i tillegg til at det bygger oppunder yrkesstoltheten i faget, sier Are.

– Bygg Reis Deg er en utviklingsarena som engasjerer seg sterkt i rekruttering til byggenæringen. Det er kjempegøy å se at RørNorge arrangerer NM i Rørleggerfaget på Bygg Reis Deg i år også. Det var utrolig inspirerende å se de talentfulle lærlingene som har konkurrert om å bli norgesmestere og samtidig fullfører sine svenneprøver, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg

logo
Bjørn Laberg