Nyttekjøretøy

IVECO presenterer to utslippsfrie nyttekjøretøy

Møt IVECO på årets Park- og anleggmesse i hall D på stand D-01-32 sammen med Gasum AS og Westrum AS

Som en del av det grønne skiftet presenterer IVECO to utslippsfrie nyttekjøretøy: den elektriske IVECO eDaily og biogassdrevne IVECO Daily CBG. Samarbeidet med biogassleverandør Gasum AS og påbyggerspesialisten Westrum AS understreker IVECOs forpliktelse til miljøet og fremtiden. Alle tre partnerne stiller på årets Park & Anlegg-messe på Lillestrøm.

De første elektriske IVECO-varebiler kjører nå på norske veier, og her begynner et spennende nytt kapittel i IVECOs reise mot mer miljøvennlige alternativer. Med et fullt utvalg av elektriske modeller melder IVECO seg på som en solid medspiller for sjåfører med ulike formål og arbeidsoppgaver i hverdagen. I tillegg til IVECOs egne produkter har selskapet et stort fokus på infrastrukturen og omstillingen fra perspektivet til de som sitter bak rattet.

– Vi fokuserer på det grønne skiftet, og ønsker det velkommen. For å nå et felles mål er vi nødt til å samhandle. Derfor opplever vi at vi i større grad er mer involvert i hele prosessen rundt transportløsninger. Fra leverandør av driftsmidler til oppbygning av biler, kan vi tilby kunder både elektriske- og biogass nyttekjøretøy tilpasset deres behov, forteller Anders Velta, Country Sales Manager for IVECO Norge.

Solid dekning for biogass på norske veier

Biogass er en viktig del av den sirkulære økonomien, da den framstilles lokalt av organisk avfall hvor prosessen genererer både biogjødsel og biogass. Jogeir Munkeby, Sales Manager for Gasum AS, gleder seg til å fortelle om fordeler ved biogass som drivstoff på årets Park & Anlegg-messe:

– Biogass er et tilgjengelig, veletablert og veltestet alternativ til fossile drivstoff. Bransjen mener at inntil 20% av all tungtransport kan gå på biogass. Som sjåfør vil du ikke merke noen særlig forskjell fra diesel, hverken på distanse eller når du skal fylle på ny biogass, men det er fordeler som mindre støy i tillegg til at biogass er miljøvennlig. Med et solid fyllestasjonsnettverk på Østlandet, og med oppbygging av flere fyllestasjoner rundt omkring i landet, vil det bli bra dekning av fyllestasjoner for biogass i hele Norge.

IVECO CBG
Biogass er et tilgjengelig, veletablert og veltestet alternativ til fossile drivstoff. Bransjen mener at inntil 20% av all tungtransport kan gå på biogass. Her ses en tilpasset IVECO Daily CBG.

Tilpasning av fossilfrie nyttekjøretøy

IVECOs fossilfrie nyttekjøretøy, IVECO eDaily og IVECO Daily CBG, kan skreddersys etter den enkeltes behov og arbeidshverdag, uten at man skal gå på kompromiss.

– Vårt mål er best mulig opplevelse for kunden. At man velger gode og riktige løsninger for kunden. Dette gjelder også rett påbygg til en bil. Samarbeidet med Westrum gjør at vi kan tilby kundene spesialtilpasninger, forteller Velta.

– Vi har et godt samarbeid med IVECO, hvor vi bygger på alle deres drivlinjer, fra diesel til el. Vi møter ikke begrensinger når vi bygger – elektrisk eller biogass, alt er mulig. På messen vil en IVECO biogass Daily utstilles hvor vi har tilpasset et tipplan, forteller Erik Bleken, daglig leder, Westrum AS.

Et skritt mot det grønne skiftet

Med solid utbygd fyllenettverk for biogass, samt med IVECOs eDailys Norgespremiere, har norske yrkessjåfører og flåteeiere nå to sterke kandidater for å lettere å kunne ta et grønt valg.

– Det er opp til kunden hva som er det beste valget for hen, både med tanke på krav fra oppdragsgivere, eller eventuelle infrastruktur utfordringer. IVECO har forståelse for at ikke alle kan hoppe over til biogass eller elektrisk. En målsetting for oss i starten er at vi får til en sunn fordeling der våre kunder fritt kan velge elektrisk, biogass og diesel, sier Velta og avslutter:

– På Park og Anlegg prioriterer vi å vise fram våre fossilfrie lette nyttekjøretøyer, IVECO eDaily og Daily CBG, hvor begge er tilgjengelige for norske kunder. For besøkende vil det også være mulig å snakke med både Westrum AS og Gasum AS om tilpasning av nyttekjøretøy, samt biogassfordeler og fylleinfrastrukturen for biogass i Norge.

Park- og anleggsmessen avholdes den 8.-9. november fra kl. 9.00 til 16.00 i NOVA Spektrum i Lillestrøm. IVECO er til stede med sine to samarbeidspartnere i hall D på stand D-01-32.

logo
Bjørn Laberg