Aktuelt

Intility blir nettverksleverandør i Construction City

Bildet: Direktør forretningsprosesser i OBOS Eiendom og ansvarlig for digitalisering i Construction City, Jan Knudsen

Intility skal bidra til å samle bygg-, anlegg og eiendomsbransjen med leveranse av nettverkstjenester i Construction City. Løsningen sikrer en digital infrastruktur som skal bidra til en sømløs hverdag for leietakerne, og en effektiv drift av bygget.

– Teknologien i bygget skal understøtte målet om å øke samhandling i bransjen. Samtidig har det vært viktig for oss i valget av leverandør å finne en skalerbar og robust løsning som oppleves enkel og brukervennlig for alle våre leietakere uavhengig av størrelse, der krav til sikkerhet blir ivaretatt på en solid måte, sier direktør forretningsprosesser i OBOS Eiendom og ansvarlig for digitalisering i Construction City, Jan Knudsen

LES OGSÅ: Første spadetak på Construction City

Digitale leietakertjenester

Behovet for en sikker og velfungerende digital infrastruktur for næringseiendom øker i takt med den digitale utviklingen av byggforvaltning, leietakertjenester og samhandling.  På Construction City vil det være en rekke digitale leietakertjenester som avhenger en velfungerende digital grunnmur og et sikkert nettverk.

– For å realisere en digital infrastruktur i bygget, kobles Construction City til Intilitys Property Infrastructure-plattform. Dette er en enhetlig nettverks- og sikkerhetsløsning som understøtter integrerte tekniske bygningsinstallasjoner, operativ teknologi og kommersielle nettverkstjenester på tvers av leietakere og gjester i bygget, sier Knudsen.

Foto: Construction City

 Construction City blir et av Norges største kontorbygg på over 100.000 kvadratmeter, og samler bygg-, anlegg og eiendomsbransjen. Kontorbygget rommer plass til over 4.000 arbeidsplasser, og over 70 prosent av arealene er allerede utleid. De første delene av bygget vil stå ferdig innflytningsklare sommeren 2025.

LES OGSÅ: Klarsignal for bygging av Construction City

Brukeropplevelsen blir viktig

– Vi er svært fornøyde med å få denne tilliten. I Construction City kommer det til å jobbe veldig mange mennesker i en rekke ulike selskaper. Construction City har vært tydelige på viktigheten av å utvikle en løsning og et system der prioriteringer settes av brukeropplevelsene. Vår løsning Intility Property Infrastructure legger til rette for fleksible løsninger for en rekke tjenester, og er utviklet for å levere på ulike nettverks- og sikkerhetsbehov som vil ivareta leietakerne med en høy servicegrad. Leietakerne kobler seg til én felles Wi-Fi infrastruktur fra hvor som helst i bygget og rutes til egen IT-plattform. De byggtekniske systemene og sensorene som styrer ventilasjon og adgangskontroll integreres i det samme nettverket, sier Simon Grønvik, Vice President, Network Services i Intility

Det er en omfattende infrastruktur som skal på plass før de første leietakerne flytter inn i 2025. Intilitys operasjonssentraler på sikkerhet og nettverk er ansvarlig for kontinuerlig overvåkning og håndtering av hendelser som påvirker den digitale infrastrukturen i bygget.

Fremtidsrettet løsning

– Stabilitet og hastighet er viktig for brukerne. Det stiller krav til oss som leverandør, der vi planlegger for 850 aksesspunkter og mange hundre switcher for operativ teknologi, samt integrerte tekniske bygningsinstallasjoner.  Som en del av vår leveranse har vi inkludert Cisco som dermed blir ansvarlig for enterprise utstyr, sier Grønvik.

– I denne prosessen har vi jobbet oss frem til en fremtidsrettet løsning for infrastruktur i bygget, det gjelder både IT-nett og OT-nett. Infrastrukturen er robust, og tar hensyn til at Construction City skal levere et optimalt nettverk og løsninger for leietagerne i bygget fra dag én og inn i fremtiden. Cisco ønsker å være en aktiv samarbeidspartner for både Construction City og ikke minst deres partnere, sier administrerende direktør Trine Strømsnes i Cisco.

logo
Bjørn Laberg