Aktuelt

Ingeniørdugnad for Gaza engasjerer

På kort tid har Ingeniører Uten Grenser (IUG) mobilisert for konkret innsats som skaffer drikkevann til Gaza. Ved å ta i bruk sitt nettverk av ingeniører og tekniske kompetanse i Norge/Tyrkia/Gaza har dugnaden allerede gitt resultater.

– Når vi vet at infrastrukturen i Gaza er lagt i grus, med de enorme konsekvensene dette har for sivilbefolkningen som mangler det aller mest livsnødvendige som vann, mat og helsehjelp – er det dypt meningsfullt å kunne bidra. Den raske responsen og det store engasjementet fra ingeniører og virksomheter her i Norge vitner om at vi er mange som kjenner på dette, forteller daglig leder i Ingeniører Uten Grenser Marianne Nilsen Sturmair.

Rask mobilisering

Ingeniørdugnaden ble startet rett før påske, og både enkeltpersoner, Tekna og flere mindre selskaper var raskt ute med å gi bidrag. På rekordtid har innsamlingsaksjonen allerede gitt viktig resultat for over 500 familier nord i Gaza by. Andre påskedag var brønn reparert og solcelledrevet vannpumpe installert.

Se video: https://www.youtube.com/watch?v=tCunyPVfwNo

Innsatsen fortsetter

Multiconsult donerer 100 000,- til #ingenørdugnad for Gaza, og oppfordrer samtidig sine ansatte til å bidra. Dette betyr mye for hva vi sammen kan få gjort av konkret innsats for å hjelpe mennesker som nå mangler det aller mest livsnødvendige.

Med alle fantastiske bidrag til #ingeniørdugnad kan vårt nettverk av ingeniører og tekniske fagfolk i Gaza/Tyrkia få gjort mye. Vi har jevnlig kontakt med våre ingeniørkollegaer, og avhengig av utstyr som er mulig å fremskaffe, vil solcelledrevne vannsystemer og strøm til annen viktig bruk prioriteres, forteller daglig leder i Ingeniører Uten Grenser, Marianne Nilsen Sturmair (bildet)

Kort om #ingeniørdugand for Gaza:

logo
Bjørn Laberg