Aktuelt

Hjemla GO lar deg se verdien på alle boliger du går forbi

Foto: Boligmappa

Boligmappa lanserer nyheten Hjemla GO, en AR-basert app der man kan sjekke verdiestimat og annen informasjon om boliger man går forbi. Med det tilgjengeliggjøres nå eiendomsinformasjon som tidligere har vært forbeholdt profesjonelle.

På hjemla.no kan alle som vil finne verdiestimat, størrelse, siste salgspriser, tidligere Finn-annonser og annen informasjon tilknyttet enhver bolig. Tjenesten er utviklet av Boligmappa, som er plattformen for data og dokumentasjon for alle bygg og boliger i Norge.

– Gjennom Hjemla har Boligmappa dermed gjort tilgjengelig en masse verdifull informasjon som stort sett profesjonelle – altså eiendomsmeglere og banker – har kunnet dra nytte av, forteller Eirik Vigeland, markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Som en del av tjenesten har også appen Hjemla GO blitt lansert. Det er en helt ny turkamerat som ved hjelp av AR-teknologi gir deg umiddelbar tilgang til all eiendomsinformasjon tilknyttet boligene du går forbi – kun ved å rette mobilkameraet mot eiendommen.

Hjemla lar deg ikke bare følge med på boligprisene i området du vurderer å kjøpe eller selge i. Den kan også gi deg mer informasjon om tilstanden til en bolig. Du får enkelt oversikt over håndverkere som har brukt Boligmappa til å dokumentere arbeid på eiendommen, og får et overblikk om eieren har vært opptatt av å ha papirene i orden.

En annen fordel med Hjemla er samarbeidet med meglerhusene Krogsveen og Eie.

– Kanskje går du med tanker om å selge boligen din og lurer på hva naboen solgte for i forrige uke, men uten at du vil kontakte megleren? Da kan det være frustrerende å vente både to og tre måneder på tinglysningen og at salgssummen blir offentliggjort. Takket være samarbeidet med meglerhusene deles derimot salgssummen nå via Hjemla med en gang boligen er solgt, illustrerer Vigeland.

logo
Bjørn Laberg