ELIADEN

Heidi Lie hedret som «Elektrokvinnen 2024» – Mangfoldprisen til Ahlsell

Bildet: To glade prisvinnere. Administrerende direktør Runar Hansesætre i Ahlsell og forbundssekretær Heidi Lie i El og IT Forbundet.

Mot slutten av kvinneseminaret på Eliaden fikk Ahlsell med administrerende direktør Runar Hansesætre Elektrobransjens Mangfoldspris 2024, mens forbundssekretær Heidi Lie i El og IT Forbundet ble kåret til Elektrokvinnen 2024.

– Prisen motiverer og inspirerer til å få flere jenter til å ta en elektrofagutdannelse. Vi jobber i en fantastisk bransje hvor målet å øke kvinneandelen. Mange motiverte og dyktige jenter er gode rollemodeller og bidrar daglig til å skape økt mangfold på arbeidsplasser, sa Heidi.

– Jobben vi gjør nå blir lagt merke til i bransjen.

Prisen for Elektrokvinnen 2024 ble delt ut av daglig leder Ida Thorendahl i Lyskultur. I tillegg til Heidi, som er forbundssekretær i El og IT Forbundet, var også Anne Sødem i Caverion Norge og Lea Erlandsen elektriker i MIFO blant de to andre finalistene.

Utrolig stort

– Tusen takk for mangfoldprisen, sa en rørt Runar Hansesætre.

– Det er utrolig stort å bli verdsatt på denne måten. Vi har investert i mangfoldledelse og kjørt bedriftsinterne kurs for våre ledere. Vi har fått mange i selskapet som er nysgjerrige og som har et annet tankesett fordi de også leter etter det usynlige mangfoldet, påpekte han.

Selskapet ble kåret til Elektrobransjens Mangfoldspris 2024 på grunn av selskapets topplederforankring, i tillegg til et strukturert og langsiktig mangfoldarbeid.

Gode rollemodeller

Elektrobransjens mangfoldpris ble delt ut av adm. direktør Frank Jaegtnes i EFO. I tillegg til Ahlsell som vant prisen, var også GK og SG Armaturen blant finalistene.

– Selskapene har gode rollemodeller for mangfoldledelse i sine bedrifter. De har også tydelige og målbare aktiviteter for å drive økt mangfold. De inspirerer også andre til å snakke med utestemme om mangfold.

Juryen for Elektrokvinnen 2024 og Elektrobransjens Mangfoldpris besto av Frank Jaegtnes EFO, Loveleen Ree Brenna Seema, Ove Guttormsen NHO Elektro, Ida Thorendahl Lyskultur, Caroline Nystrøm EFO og Helene Astrup Bravida.

Lang erfaring og innsikt

Heidi startet som lærling i 1996 og har siden den gang opparbeidet seg lang erfaring og innsikt i bransjen både som fagarbeider, bas og montør. Hun har også hatt flere styreverv, som tillitsvalgt både lokalt og sentralt. Heidi er lidenskapelig opptatt av å få flere kvinner inn i elektrobransjen.

Hun er ikke redd for å snakke med utestemme om mangfold og var i 2011 med på å etablere Montørjentene. Det er en fagforening som jobber for å øke kvinneandelen i bransjen og sikre at flere kvinner blir værende i sine jobber. Under hennes ledelse bidro Montørjentene frem til 2023 til å doble kvinneandelen i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland.

Et viktig insitament

– Bransjen legger nå merke til vår faglige kompetanse, pågangsmot og etterrettelighet. Prisen er et viktig insitament for å øke kvinneandelen og mangfoldet i bransjen. Prisen er motiverende og en viktig vitamininnsprøyting for vårt viktige arbeid fremover, sa Heidi, som haster videre til mange viktige mangfoldoppdrag fremover.

Ahlsell ble årets vinner av Elektrobransjens mangfoldspris

Ahlsell Norge ble kåret til Elektrobransjens Mangfoldspris 2024, takket være selskapets unike topplederforankring, strukturert og langsiktig arbeid med god kompetanse i bunn.

– Hos Ahlsell ser de en tydelig sammenheng mellom verdiskaping og mangfold samt verdien av å skape høy involvering og entusiasme hos ledere på alle nivåer. Det var begrunnelsen til at nettopp Ahlsell gikk til topps i sterk konkurranse med GK og SG Armaturen, sa Jaegtnes

Synlig og usynlig mangfold

Det var en rørt administrerende direktør i Ahlsell Norge Runar Hansesætre, som mottok prisen på vegne av selskapet.

– Vi har lenge arbeidet både med det synlige og det usynlige mangfoldarbeidet. Det har gjort noe med tankesettet til våre ledere. I våre 40 butikker over hele Norge, er over halvparten kvinnelige butikkledere. Vi skal representere hele bredden i befolkningen. For å klare det, må mangfold bli en del av kulturen blant våre ansatte. Vi har med hell begynt å rekruttere medarbeidere fra andre bransjer. Det gjør at vi får nye perspektiver og nye impulser i vår daglige drift. Arbeidet med mangfold har gitt gode resultater på bunnlinjen og økt salget av våre produkter. Jeg kan derfor med hånden på hjerte si at mangfoldledelse er økonomisk lønnsomt.

Representerer det beste av mangfold

Jaegtnes ønsker å rette en takk til alle finalistene som kjempet om å bli Elektrokvinnen 2024 og å vinne Elektrobransjens Mangfoldpris.

– De representerer det beste av mangfold og innovasjon i elektrobransjen. De har forstått viktigheten av prinsippet og gjennom deres handlinger, har de bidratt til å forme en mer inkluderende fremtid. Vi gratulerer derfor alle finalistene for deres utrolige prestasjoner og takker alle nominerte for deres iherdige innsats, sier han til slutt.

logo
Bjørn Laberg