Nytt om navn

Håndverksgruppen kjøper opp svenske Dextry

Bildet: Johan Möller, administrerende direktør i Håndverksgruppen Sverige (t.v.) og Håndverksgruppens administrerende direktør Øyvind Emblem.

Håndverksgruppens inkludering av det svenske malerkonsernet Dextry øker Håndverksgruppens omsetning i Sverige med ca. NOK 775 mil. Som følge av ytterligere M&A-aktivitet og en solid organisk vekst forventer selskapet å komme ut av 2023 med en total omsetning i Sverige på over NOK 2,4 mrd.

Overtakelsen av Dextrys 14 lokale driftsselskaper og 600 ansatte styrker Håndverksgruppens dekning i malerbransjen i Stockholm og Göteborg betydelig. Innlemmelsen er også et skritt inn i nordlige, sentrale og sørlige deler av Sverige, der Håndverksgruppen for tiden har mindre tilstedeværelse. 99 prosent av inntektene til Dextry kommer fra prosjekter for offentlige- og bedriftskunder, alle med begrenset eksponering mot nybygg.

Håndverksgruppens administrerende direktør Øyvind Emblem kaller inkluderingen en perfekt match.

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er faktisk sant at dette er en perfekt match. Dextrys ulike selvstendige selskaper i Sverige ligger i områder der Håndverksgruppen i dag har begrenset tilstedeværelse. Samtidig er vår styrke og erfaring med å utnytte den lokale forankringen og samtidig oppnå stordriftsfordeler noe som vil komme Dextry til gode. Dette er en situasjon der to pluss to blir mer enn fire. Med Dextry i konsernet setter Håndverksgruppen ytterligere turbo på veksten i Sverige, sier Øyvind Emblem.

I likhet med Håndverksgruppens aktiviteter i Norge og Danmark kjennetegnes inkluderingen av Dextry av at de lokale selskapene som slutter seg til Håndverksgruppen fortsetter under sine nåværende merkevarer med eksisterende ledelse, og utnytter sin lokale markeds- og kundekunnskap for å fortsette sin suksessreise.

– I den sammenheng passer Dextrys med sine 14 ulike driftsselskaper, som vi ønsker velkommen til konsernet, utrolig godt inn. I tillegg vil vi nå også kunne påta oss større nasjonale avtaler med økt nasjonal rekkevidde, sier Øyvind Emblem.

Johan Möller, administrerende direktør i Håndverksgruppen Sverige, er også svært fornøyd med at Dextry har sluttet seg til Håndverksgruppen.

– Vi har allerede hatt en god dialog med både ledelsen i Dextry og med flere av de ledende ansatte i de lokale driftsselskapene. Jeg ser veldig frem til å utvide Håndverksgruppen-familien og fortsette samarbeidet med alle de dyktige medarbeiderne i Dextry, legger han til.

Dextrys administrerende direktør Conny Endrell gleder seg over utsiktene til å bli en del av Håndverksgruppen.

– Sammen med våre 14 driftsselskaper rundt om i Sverige blir vi nå en del av Håndverksgruppen-familien, som er spesialisert på håndverk og mer spesifikt overflater, som er hva vi alle brenner for. Samtidig har vi sett i både Sverige, Norge og Danmark at Håndverksgruppen er en god eier som virkelig har profesjonelle arbeidsmetoder og høye forretningsambisjoner. Jeg tror dette er et konsept som passer perfekt med måten vi jobber på, og som vil gagne begge parter, sier Conny Endrell.

Transaksjonen må godkjennes av de svenske konkurransemyndighetene.

Om Håndverksgruppen:

Håndverksgruppen ble etablert i juli 2020 i Norge med 30 lokale håndverksbedrifter som gikk sammen og dannet en gruppe. Siden den gang har Håndverksgruppen gått inn i Sverige (april 2021) og Danmark (november 2022). I dag har Håndverksgruppen 128 håndverksbedrifter på tvers av de tre landene. Håndverksgruppens bedrifter utfører alle typer overflatebehandlingstjenester innen maling, flis, mur og gulv.

Gruppens mål er å profesjonalisere bransjen ved å investere systematisk i ESG, et godt og trygt arbeidsliv og fremragende kvalitet i hele Norden.
Håndverksgruppen tror på lokal forankring, markedsinnsikt og stordriftsfordeler. Inkludert Dextry har Håndverksgruppen en akkumulert omsetning på NOK 6 mrd og sysselsetter rundt 4 000 ansatte. Håndverksgruppen eies av FSN Capital og dets ansatte.

Om Dextry:

Dextry ble etablert i 2001 og har siden vokst både organisk og gjennom oppkjøp. Innvendig og utvendig maling er Dextrys hovedfokus, hovedsakelig innen renovering. Konsernfunksjonene er lokalisert i Stockholm med geografisk nedslagsfelt i Stockholm, Norrland, Skåne og Östergötland / Mälardalen med 14 selskaper.

Stockholm: Bröderna Siljendahls Måleri, Delér Måleri, Malmstens Måleri & Färgsättning, NP Måleri & Fastighetsservice og Södermalms Glas & Fönsterrenovering.
Göteborg: M. M Måleri og Målab
Karlstad: ÅJ Måleri
Katrineholm / Eskilstuna / Nyköping: Björsons Måleri
Malmö: Måla i Skåne
Norrköping: P&A Måleri
Sjöbo: Skånska Tak
Umeå: Larssons Måleri
Skellefteå: Nymålat

logo
Bjørn Laberg