Aktuelt

Gjenoppliver Lillestrøm som en av Norges fremste konsertbyer

Dronebilde: Nova Spektrum

Nylig la administrerende direktør i Stiftelsen NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen frem en ny storsatsning på utendørskonserter i Lillestrøm. Målet er å gjøre NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) i Lillestrøm til en attraktiv konsertdestinasjon for store konsertopplevelser med artister som tiltrekker seg tilreisende fra hele landet.

Lillestrøm kommune og ordfører Kjartan Berland støtter helhjertet opp om planene. Uteområdet til NOVA Spektrum har en beregnet publikumskapasitet på over 40 000 mennesker. I tillegg vil NOVA Spektrum også være aktuell for mindre innendørskonserter med et besøkstall fra 3 500 til 8 000 mennesker.

På pressekonferansen minnet Hagen om at den nye satsningen har et historisk sus over seg: På åttitallet var Skedsmohallen arena for en rekke verdenskjente artister som Kiss, Metallica og Frank Zappa. Planene til NOVA Spektrum gjenoppliver Lillestrøm som en av Norges fremste konsertbyer.

Bildet: Ordfører Kjartan Berland i Lillestrøm kommune og Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen NOVA Spektrum.

Supersentral beliggenhet

NOVA Spektrum ligger i umiddelbar nærhet til Lillestrøm stasjon som er Norges tredje største kollektivknutepunkt, og med bare 10 minutters reisevei med tog til og fra både Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen. I dag brukes uteområdet primært til parkering med over 2200 biloppstillingsplasser.

Den gode beliggenheten gjør det lett, raskt og trygt for publikum å komme til og fra arenaen. I tillegg håper NOVA Spektrum at nærheten til tog og buss gjør at konsertdeltakerne i størst mulig grad velger grønne transportformer.

Mangel på store utendørsarenaer i Norge

Den nye satsningen må sees i sammenheng med at de store konsertarrangørene ikke lenger har egnede arenaer i hovedstadsområdet etter at Valle Hovin ble lagt ned som konsertarena. Det er også lite som tyder på at det er en rask løsning i sikte når det gjelder å finne en ny arena i hovedstadsområdet med kapasitet til 40 – 50 000 mennesker. I verste fall innebærer det Norge og Oslo går glipp av de store internasjonale konsertopplevelsene, noe som også er signalisert av de store arrangørene. Stiftelsen NOVA Spektrum som både eier NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) og Oslo Spektrum ønsker å finne en løsning som gjør at man unngår å måtte dra til andre europeiske storbyer for å oppleve de mest kjente verdensstjernene.

Lillestrøm kommune heier på konsertsatsningen

Ordfører i Lillestrøm kommune Kjartan Berland deltok på lanseringen av den nye konsertsatsningen. Berland og kommunen stiller seg bak det nye initiativet og har signert en ny intensjonsavtale med NOVA Spektrum. Gjennom avtalen tydeliggjøres det at kommunen er positiv til planene om å utvikle Lillestrøm som en konsertdestinasjon for store arrangement.

I avtalen vises det til at Lillestrøm med sin beliggenhet og unike kollektivforbindelse til resten av Stor-Oslo har de beste forutsetningene for å være vertskapskommune for denne type opplevelser. Ordfører Kjartan Berland mener planene også passer godt med at Lillestrøm i 2023 ble kåret til Årets kulturkommune, og har stor tro på at flere store konserter til Lillestrøm kan bidra til å styrke lokalt næringsliv, kultursektoren og etablerte kulturarenaer.

logo
Bjørn Laberg