Nytt om navn

Garda Sikring Group kjøper Arexa

Illustrasjonsbilde

Ved kjøpet av Arexa har Garda Sikring Group igjen investert i et norsk sikkerhetsselskap. Med dette kjøpet utvides selskapets sortiment innenfor tekniske sikkerhetsløsninger.

Arexa tilbyr komplette, innovative, standardiserte tekniske sikkerhetsløsninger med høy kvalitet. Her inngår produkter og tjenester innenfor alarm, kameraovervåking, adgangskontroll, porttelefon, lås og beslag.

– Med kjøpet av Arexa kompletterer vi produktspekteret vårt, og styrker oss stort innenfor teknisk sikkerhet – noe som bidrar til at vi nå er en ledende 360 graders leverandør av sikkerhetstjenester i Norge. Vi har fått en kundefokusert, komplett, og erfaren sikkerhetsleverandør på laget, med løsninger som vi ser fram til å kunne tilby det norske markedet, sier daglig leder i Garda Sikring, Kai Rostad Øvregard.

Med Arexa som en del av Garda Sikring Group, er gruppen den ledende sikkerhetsleverandøren i Nord-Europa med ca.1700 ansatte og omsetning på over 4 milliarder.

Nye muligheter sammen

Daglig leder i Arexa, Svein H. Dahle, er opptatt av å videreføre det som har vært strategien og suksessen i selskapet så langt, men også nå kunne utvikle seg videre med den tilgangen til kompetanse, kunder og muligheter som ligger i det å være en del av et større selskap. Arexa har avdelinger i Oslo, Innlandet og Rogaland, med 22 ansatte og 55 millioner NOK i omsetning i 2023.

– Vi er i sterk vekst i et voksende marked, og jeg er sikker på at vi sammen kan vokse videre, og skape ny bærekraftig utvikling for alle våre kunder. Vårt sterke fokus på kompetanse, standardiserte løsninger og teknisk sikkerhet vil fortsette med Garda Sikring på laget, sier Dahle.

– Innenfor ESG er Garda Sikring langt fremme, noe som gjør at vi raskere kan tilpasse oss nye muligheter og lovkrav som kommer. Vi er allerede miljøfyrtårnsertifisert og godkjent lærebedrift, og sammen med ny eier skal vi være den ledende aktøren på ESG i vår bransje. Nå gleder vi oss enormt til å begynne en ny reise og bygge felles kultur sammen, sier Svein H. Dahle.

– Dette skal bli bra for våre ansatte og alle kundene våre. Vi er begge opptatt av å sikre mennesker, verdier og samfunn, sier både Dahle og Øvregard.


Bildet: Svein H. Dahle og Kai Rostad Øvregard

logo
Bjørn Laberg