Nytt om navn

Går fra Formel 1 til Cautus Geo

Bildet: Lars van der Lee (27) er ansatt i ny stilling som utvikler.

Programvareingeniør Lars van der Lee er vant til fart og spenning. Han kommer fra BWT Alpine Formula One Team med design og utvikling av systemer for Formel 1-laget til ny stilling som utvikler i Cautus Geo.

Lars kommer med fartsfylt erfaring basert på master i teknologi i kybernetikk og robotikk fra NTNU. 16 august startet han i Cautus Geo. I BWT Alpine Formula One jobbet han bredt. Der handlet det både om telemetri og sporing av deler. Nå handler det om videreutvikling av Cautus Web og løsninger for å samle inn, lagre og hente ut data.

– Lars vil styrke oss. Han kommer med ny og fersk kunnskap og spennende jobberfaring. Vi er glade for å få ham på laget, sier COO Atle Gerhardsen.

Ledende

Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø. Selskapet har utviklet et bredt spekter med sensorteknologi og egenutviklet webløsning, Cautus Web, for automatisk og kontinuerlig innsamling, bearbeiding, analyse og varsling basert på data fra ulike kilder.

I 2021 fikk selskapet PE-fondet Equip på eiersiden. Målet er å tidoble selskapet. Det skal skje ved organisk vekst og oppkjøp av selskaper i og utenfor Europa.

Naturfare

– Jeg elsker data og er veldig nysgjerrig på ulike typer data og hva vi kan få ut av dem. I Cautus Geo kommer jeg til et nytt fagfelt. Det gir ny, spennende og viktig kunnskap. I tillegg holder vi i Cautus Geo på med noe som er veldig nyttig for samfunnet. Det gjør det enda mer givende og spennende, sier Lars van der Lee.

– Cautus Geo er i vekst. Derfor øker vi også kapasiteten og fyller på med nye ansatte og ny og frisk kompetanse. Slik skal vi bli mer robuste og sikre fortsatt teknologisk forsprang og ha ledende teknologiske løsninger som gjør om data til nyttig informasjon i sanntid, sier Gerhardsen.

logo
Bjørn Laberg