Nyheter

Ett skritt nærmere unikt hotellprosjekt på helgelandskysten

Illustrasjon: Vardehaugen AS

Utviklingsselskap Træna 365 AS har siden 2021 jobbet med å realisere planene om et hotell på Træna. Nå er en viktig milepel nådd. Etter å ha vært ute med et konkurransegrunnlag for totalentreprise, der det ble et jevnt løp mellom flere gode tilbydere står en vinner klar. MT-Byggteknikk AS er entreprenøren Træna 365 ønsker å samarbeide for å realisere hotellet. 

– løsningsorienterte og kreative

Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og havet. Det er tegnet inn en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom, kontorer, co-working og konferansefasiliteter. Det skal også bygges badstue med utendørsbad og et naust med rom for sjøaktiviteter. Hele anlegget er på cirka 2700 kvadratmeter. 

Illustrasjon: Vardehaugen AS

-Nå ser vi frem til å utvikle prosjektet ytterligere sammen med MT-Byggteknikk, som vi har fått veldig godt inntrykk av. Vi valgte MT-Byggteknikk fordi de har vært konkurransedyktige på pris, vist stor interesse for prosjektet, vært løsningsorienterte og kreative å samspille med, sier daglig leder Moa Björnson i Træna 365 AS.

LES OGSÅ: Træna 365 satser friskt

Veien videre

-Nå gjenstår en fase med optimalisering, prosjektering og en del detaljer som skal på plass før spaden kan settes i jorden. Vi tar sikte på oppstart etter sommeren og gleder oss til å se prosjektet materialisere seg, sier hun. 

Parallelt med hotellet planlegges også boliger samt et kai- og havneanlegg. Målsetningen er at alt skal stå klart våren 2025.

-Træna er et spennende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten, med rik kysthistorie og vakker natur. Vi skal bygge et hotell som skaper positive ringvirkninger i lokalmiljøet og har mål om å bli et referanseprosjekt i bærekraftig reiselivsutvikling, sier Moa Björnson. 

-Vi er veldig stolte og takker for tilliten, dette er vårt hittil største prosjekt, og vi gleder oss til å sette i gang, sier Torsten Iselvmo på MT-Byggteknikk. 

Fakta:

  • Beliggenhet for hotellet er på Husøy i Træna Kommune, ytterst på Helgelandskysten 
  • Hotellet er tegnet av arkitektfirmaet Vardehaugen AS
  • Utviklingsselskap Træna 365 AS eies av Laho AS, Sjøset Eiendom AS, House by the Sea AS og Geir Sjøset. Daglig leder er Moa Björnson. 
  • MT-Byggteknikk ble etablert i 2005, har ca 50 ansatte og er basert i Stjørdal
Illustrasjon: Vardehaugen AS
logo
Bjørn Laberg