Produktnyheter

– Elbilladeren ELVA er en viktig milepel i vår smarthusstrategi

– Lanseringen av ELVA er en fantastisk dag for alle ansatte i Futurehome, som har gjort en fantastisk innsats med å utvikle og lansere ELVA, sier adm. direktør Erik Stokkeland i Futurehome.

PRODUKTNYHET: 28. oktober lanserte Futurehome elbilladeren ELVA. Den føyer seg inn i rekken av selskapets mange smarthussystemer, som vil redusere strømutgiftene for husholdninger.
– Vår brukervennlige lader, med automatiserte og smarte funksjoner, vil revolusjonere hjemmemarkedet, mener adm. direktør Erik Stokkeland i selskapet.
– For oss er derfor ELVA en viktig milepel i vår smarthusstrategi, understreker han.

Under lanseringen på Vippetangen i Oslo var det rundt 50 distribusjonspartnere til stede hvor den smarte funksjonaliteten og brukervennligheten i ELVA ble positivt mottatt.
– Dette er en fantastisk dag for alle ansatte i Futurehome, som har gjort en fantastisk innsats med å utvikle og lansere ELVA, sier Stokkeland.

Banebrytende elbillader

ELVA er en banebrytende elbillader, som representerer en ny æra innen hjemmelading. Den er designet og utviklet i Norge for lading av alle typer elbiler. Den er proppfull av smarte og intelligente funksjoner og er enkel å bruke. Laderen har opptil 22 kW ladeeffekt, én- og trefase-lading, lastbalansering, Bluetooth for konfigurering, WiFi- og ZigBee-tilkobling for smartstyring.

Full kontroll over strømforbruket

– Kobles ELVA til Futurehome plattform StrømKontroll, får du full kontroll over strømforbruket i hjemmet, sier Stokkeland.
– Alt som har med strøm- og energistyring blir nå optimalisert. Elbilen lades når strømprisene er billigst der ladeeffekten justeres i forhold til husholdningens totale strømforbruk. Slik sett unngår man strømtopper som øker nettleien og overbelaster sikringer, påpeker han.

Bruker- og monteringsvennlighet

ELVA er utviklet i tett samarbeid med elektrikere hvor bruker- og monteringsvennlighet er satt i høysetet. Laderen støtter industristandarden OCPP 1.6, som gjør at den kan knyttes direkte opp mot flere tjenesteleverandører for lading av forskjellige elbilmodeller.
– Laderen sertifiseres og testes nå av et internasjonalt markedsledende testhus før den slippes ut på markedet i slutten av november, sier Stokkeland. Han kan fortelle at ELVA er utviklet for nordiske klimaforhold og har en rekke sikkerhetsmekanismer og utforminger i henhold til gjeldende markedsstandarder.

Smartere og mer energieffektive

Siden Futurehome ble etablert for ti år har filosofien vært å gjøre hjemmene smartere og mer energieffektive.
– Vår hovedoppgave er å systematisere de største lastene i hjemmet. Nå har det oppstått en ny strømlast i flere hjem, nemlig elbilen. I dag utgjør elbillading ca. 8 prosent av strømforbruket. Det er ikke den største, men bidrar til et økt totalforbruk. Fra vi etablerte Futurehome for 10 år siden, har vår misjon vært å gjøre norske hjem strømsmarte. Hva er ikke da mer naturlig enn å komplettere produktspekteret med vår smarte og fremtidsrettede lader ELVA, spør Stokkeland. Han kan fortelle at ELVA blir tilgjengelig i slutten av november i fargene sort og hvit.

Åpne standarder

ELVA baserer seg på åpne standarder og snakker sømløst med øvrige elektriske og energikrevende apparater i hjemmet.
– Laderen tilpasser seg husholdningens strømforbruk for å unngå overbelastning. Bilen lades når det er mest gunstig eller setter andre apparater på pause når den har prioritet. StrømKontroll sørger for å holde effekttoppen nede slik at den ikke belaster nettleien mer enn nødvendig, sier Stokkeland.

Jordfeilvern i elbilladeren

ELVA har et jordfeilvern Type A med innebygd jordfeilvern for både vekselstrøm og likestrøm. Laderen beskytter husholdninger for flere typer jordfeil. Den foretar også jevnlige selvsjekker for å sikre at jordfeilvernets funksjon er tilfredsstillende.

Strøm av ren energi

På spørsmål om hvorfor Futurehome valgte navnet ELVA, svarer Stokkeland:
– Det norske ordet elva beskriver vann som er i bevegelse. Det er som en strøm av ren energi som flyter gjennom naturen. Vi har trukket parallellen til vårt visuelle uttrykk og identitet til Futurehome med inspirasjon fra nordisk natur og den grønne energiomstillingen. En slik omstilling starter først og fremst i våre hjem. Navnet ELVA er sammensatt av ordene EL, som er en forkortelse for elektrisitet, og det latinske ordet VA som betyr bevegelse. Vi snakker altså om elektrisitet i bevegelse, sier han til slutt.

ELVA har:

• 22 kW ladeeffekt
• En- og trefase-lading
• Full dynamisk last- og fase balansering når laderen kobles med Smarthub
• Wifi og ZigBee tilkobling for smartstyring
• Støtter industristandarden OCPP 1.6 direkte i laderen

logo
Bjørn Laberg