Aktuelt

– Dette har overgått våre beste prognoser

Bildet: Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU

På seks uker er det solgt 81 leiligheter i Mariakvartalet i Bjørvika. – Dette har overgått våre beste prognoser. Alt tyder på at vi har truffet godt med både prosjektets utforming, leilighetsmiksen og prisene, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU, som er utbyggeren bak prosjektet.

Første salgstrinn ble lagt ut i midten av oktober, og andre salgstrinn i slutten av november. Av totalt 119 lanserte leiligheter er det nå 38 som fortsatt er tilgjengelige for salg. Resten av leilighetene legges ut i flere omganger til neste år. Totalt vil Mariakvartalet få 246 leiligheter.

Nylig ble det kjent at en toppleilighet på 119 kvadratmeter i Mariakvartalet var solgt for 30,75 millioner kroner. Kjøperne er et relativt ungt par, som ønsker å være anonyme. De deler likevel grunnen til at de valgte å kjøpe.
– Leiligheten har alle kvalitetene vi hadde ønsket i en bolig, med god utsikt, optimal planløsning, mye lys, fin uteplass, nærhet til byen og en privat følelse. I tillegg slipper vi alt vedlikehold som kommer med et hus. Gradvis har fordommene våre mot å bo så sentralt snudd totalt, sier paret.

Prisene på leilighetene som ligger ute nå spenner fra 6,05 millioner for en toroms på 42,5 kvadratmeter til 19,8 millioner for en fireroms på 129,5 kvadratmeter
– Det er et helt spesielt boligmarked nå om dagen, og vi har ikke tatt noen ting for gitt. Vi har hele tiden hatt stor tro på Mariakvartalet, og ser nå at vi har truffet på både byggets og boligenes utforming og prissettingen. Samtidig er det svært mange som har lyst til å bo sentralt i Bjørvika, nærme både sentrum og fjorden, sier Ådalen.

Mange av kjøperne er godt kjent av både OSU og meglerne.

– Flere av de som har slått til nå har fulgt med på Bjørvika lenge, og mange har kjøpt fra oss tidligere. Det betyr at de enten skal flytte internt i Bjørvika til Mariakvartalet eller investere i flere leiligheter i nabolaget. Siden leilighetene først er ferdige om tre år, er det nok mange som er trygge på at disse vil stige i verdi frem til overtagelse, sier Ådalen.

Slik vil Mariakvartalet se ut når det står ferdig i 2026. Illustrasjon: 3DEstate/Lund + Slaatto Arkitekter/OSU

I Mariakvartalet kommer både store toppleiligheter med private takterrasser, to-roms leiligheter og varierte 3-roms leiligheter. Alle leilighetene får balkong, takterrasse eller hageparsell på taket. Noen boliger får flere balkonger. Etter planen skal Mariakvartalet stå ferdig andre halvår 2026.

Prosjektet har en familievennlig profil, med barnehage i deler av byggets andre etasje. Midt i kvartalet kommer en skjermet byhage, med blant annet en stor lekeplass. Oslo bystyre har nå også vedtatt byggingen av Bjørvika skole, som etter planen skal stå ferdig i 2027. Mariakvartalet bygges etter høye miljøstandarder, og får en såkalt Breeam-sertifisering. I førsteetasjene kommer det butikker, restauranter og kulturtilbud.

logo
Bjørn Laberg