Aktuelt

– Det holder ikke lenger med de nødvendige verneskoene og behagelige arbeidsbukser

– Fremtidens håndverkere er mer kravstore til arbeidsklærne de vil bruke på jobben. Det fortelle Magnus Persson, lærer for yrkesfagelever på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn i Sverige.

– Alle andre yrkesutøvere i samfunnet stiller stadig høyere krav til arbeidsgiver, og det skulle jo egentlig bare mangle at ikke dette gjelder fagarbeidere også. Hvis det oppleves som en nødvendighet å ha kvalitetsstøy på innsiden av det klassiske arbeidstøyet for å gjøre jobben på en god måte, så kommer kravet om at arbeidsgiver må levere dette, sier Persson (bildet) som er lærer og programansvarlig på Bygg och Anläggning ved Tingsholmsgymnasiet Ulricehamn.

Han mener utviklingen av arbeidstøy har gått svært raskt, og er ikke overrasket over at det stadig skjer fremskritt på området.

– Alle klærne du har på deg påvirker jobben du skal gjøre. De skal være fleksible, og ha en viss stretch. De skal også håndtere svette på en god måte. Vår lokale merkevare her i Ulricehamn, L.Brador, har alltid ligget langt foran i utviklingen, og jeg er ikke overrasket over at de når levere kvalitet også på det innerste laget av klær.

Persson (bildet) understreker at han ser på de de økte forventningene fra elevene som en helt naturlig utvikling.

– Alle andre yrkesutøvere i samfunnet stiller stadig høyere krav til arbeidsgiver, og det skulle jo egentlig bare mangle at ikke dette gjelder fagarbeidere også.

Magnus Persson er lærer for yrkesfagelever på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn

Elin Lundstrøm er konseptansvarlig for L.Brador som tilbyr arbeidsklær med spesielt høye krav til komfort, funksjon og design. Hun er enig med Persson.

– Vi erfarer at det å tilby sine ansatte arbeidstøy av høy kvalitet har blitt en hygienefaktor. Hvis du som entreprenør ønsker å rekruttere de beste ansatte, må du i fremtiden tilby mer enn tidligere. Det holder ikke lenger med de nødvendige verneskoene og behagelige arbeidsbukser, sier Lundstrøm (bildet)

Det er mange år siden håndverkere kun hadde slitte t-skjorter på jobb. Nye generasjoner har helt andre krav til arbeidstøy.

Elin Lundstrøm er konseptansvarlig for L.Brador.

– Hvis du som entreprenør ønsker å rekruttere de beste ansatte, må du i dag tilby mer enn tidligere. Det holder ikke lenger med de nødvendige verneskoene og behagelige arbeidsbukser, sier Lundstrøm i L.Brador,

Det er ingen tilfeldighet at L.Brador i samarbeid med det kjente treningsmerket CLN Athletics har lansert en kolleksjon med funksjonelle og komfortable kvalitetsplagg som passer perfekt for både jobb og treningsøkter.

– Dette er klær som puster godt som absorberer bort fuktighet fra huden slik at du holder deg avkjølt gjennom hele dagen. I tillegg får du jo en sporty og fresh look, og det er jo aldri galt, sier Lundstrøm.

– Kravet til treningstøy er ikke så annerledes fra kravene til godt arbeidstøy. For oss er det en takknemlig oppgave å kommunisere at du nå ikke lenger trenger en type tøy til jobb, én til trening og én til fjellturer.

Unike egenskaper fra bambus

Hos Skydda finner du nå både t-skjorte, genser og sweatshirt med hette fra den nye L.Brador x CLN-kolleksjonen. Alle plaggene egner seg perfekt, enten du er på jobb eller utfører høyintensiv trening.

Den nye t-skjorten (se bildet under) er laget med slitesterkt bambusstoff med temperaturregulerende og fuktavvisende egenskaper som holder deg avkjølt. Bambus har mange av de samme egenskapene som ull og holder også godt på varmen.

Sweatshirt og genser er laget i myk og behagelig bomulls- og polyesterkvalitet, med børstet innside og passform som gir maksimal bevegelsesfrihet.

logo
Bjørn Laberg