Produktnyheter

Dansk patent sikrer dører og vinduer i byggefasen

Med JATALOCK-beslaget kan ikke vinduet åpnes, da håndtaket er innkapslet.

DANMARK: Det patenterte tetningsbeslaget Jatalock forhindrer at terrassedører og vinduer åpnes i byggefasen. Dessuten reduseres risikoen for arbeidsulykker, skader og innbrudd.

Jatalock er et tetningsbeslag støpt i 100 % resirkulert plast, som kapsler inn hele håndtaket på dører og vinduer. Den settes på håndtaket og låses etter samme prinsipp som strips, og fungerer som en forsegling som ikke må brytes.

Beslaget passer til nesten alle moderne dører og vinduer. Det tar bare noen sekunder å sette det på håndtaket, deretter er det tenkt på plass gjennom hele byggefasen.

rich-media-1Rask feste til vinduet.

Tetningsbeslaget JATALOCK er utviklet av selskapets eiere, som selv kjenner utfordringene på byggeplasser fra eget arbeidsliv.

– Du forebygger mange typer skader og slipper unødvendige kostnader når bygget holdes lukket og låst i byggefasen. Det forklarer Jacob Eriksen, partner og salgssjef i Jatalock.

Forebygger skader og ulykker

– Det å glemme å lukke vinduer og dører i bygg kan få konsekvenser dersom regnet om natten blåser inn gjennom det åpne vinduet og ødelegger et nylagt gulv. Eller at tyver i helgen ser muligheten å gå inn og bortføre hvitevarer og verktøy eller hærverk, sier Eriksen.

rich-media-2Døren kan ikke åpnes uten å bryte beslaget.

Skader kan også oppstå hvis fagentreprenører kjører inn på en plattform og treffer en terrassedør eller et vindu i klem. I verste fall kan det oppstå fallulykker, dersom en terrassedør/balkongdør kan åpnes før balkong eller sikring monteres, eller verktøy kan falle ut av åpent vindu.

– Jatalock bidrar også til å holde strømregningen nede, da vinduer og dører forblir stengt i byggefasen, understreker han.

Forsegler bygningen

Beslaget kan kun brukes én gang – det fungerer som tetning eller adgangskontroll. Dersom det mot formodning blir nødvendig å åpne et vindu eller en dør i byggefasen, kan det skjæres opp, men det vil da være synlig at beslaget er ødelagt.

Etter bruk sorteres det som plastavfall, slik at materialene fra beslaget kan gjenbrukes.

Nytt på markedet

Byggebransjen har de siste månedene blitt introdusert for beslaget, og flere tusen er kjøpt inn og er på vei ut for å monteres på vinduer og dører i byggene.

rich-media-4: Beslaget finnes i ulike modeller som passer til de fleste moderne dører og vinduer.

Jatalock har inngått én forhandlingsavtale med selskapet EasyCover , som også leverer dekkende løsninger for bygg og anlegg og er distributør av det anerkjente europeiske merket EasyDek.

– Salget går bra. Vi selger spesielt til de større entreprenørene i forbindelse med leilighetsprosjekter, sier Dennis Klejstrup, eier av EasyCover Aps.

– Vi er spesialister på midlertidige løsninger innen bygg, så Jaatlock passer oss veldig bra, og det er også spennende at det ikke finnes lignende produkter på markedet, sier han.

logo
Bjørn Laberg