Aktuelt

Bygger produksjonsanlegg for AdBlue i Kongsvinger

Illustrasjonsbilde. Foto: Arom-dekor Kemi AS

Arom-dekor Kemi, et svensk kjemiselskap med vekt på produksjon og salg av AdBlue, styrker nå sin tilstedeværelse i Norge ved å etablere et nytt produksjonsanlegg for AdBlue i Kongsvinger.

Ved også å lokalisere et AdBlue-produksjonsanlegg i Norge vil Arom-dekor øke sin produksjonskapasitet for å fortsette å tilby raske og sikre leveranser til sine norske kunder, til tross for økt etterspørsel. I tillegg understreker Arom-dekors investering selskapets bestrebelser på å redusere sin egen miljøpåvirkning. Ved å kutte behovet for lange transporter fra Sverige, bidrar dette til lavere karbondioksid-utslipp og en mer bærekraftig industri. Dette er i tråd med den globale satsingen på grønnere alternativer og renere teknologier.

– Denne strategiske ekspansjonen er ikke bare en milepæl for Arom-dekor Kemi, men gir også mange fordeler for norske kunder, Kongsvingersamfunnet og miljøet. Vi ønsker å være nærmere markedet og målet er at alt vi selger i Norge skal produseres i Kongsvinger fra høsten 2024. Målet er å være i drift i september, sier direktør Jim Lingman i Arom-dekor Kemi AS i en pressemelding.

Selskapet har allerede produksjon av AdBlue i Sverige og Finland og er den nest største aktøren på det norske markedet. 

– Vi ser frem til å øke produksjonskapasiteten vår og dermed møte den økende etterspørselen etter AdBlue i Norge, avslutter Jim Lingman.

Satsingen skaper også nye jobbmuligheter i Kongsvinger, planen er å ansette fire til fem personer på sikt. Dette vil kunne bidra til lokal økonomisk vekst og styrker industrisektoren i regionen. Arom-dekors anlegg skal ligge i hjertet av et voksende industriområde.

Om Arom-dekor Kemi AS:

Arom-dekor Kemi AS har vært etablert i Norge med salgsorganisasjon siden 2017, i dag er det salgskontorer i Førde og Oslo. Hovedkontoret til Arom-dekor Kemi ligger i Borås i Vest-Sverige. Total omsetning i 2023 var 660 millioner SEK. Arom-dekor er en av Norges ledende totalleverandør av AdBlue, NOx reduserende middel, og andre kjøretøykjemikalier til den Nordiske transportsektoren. Ved å kontrollere hele prosessen fra produksjon til forpakning og levering kan vi ved alle punkter garantere en jevn og høy kvalitet. Bedriften tilbyr også utvalgte kjemikalier til industrien og forbruker markedet. 

logo
Bjørn Laberg