Produktnyheter

Bosch Professional lanserer ProCore18V+-batteri

PRODUKTNYHET: Med lanseringen av ProCore18V+ batteri er Bosch Professional på banen med verdens første 18V-batteri med innovativ celleteknologi, samt økt driftstid på mer enn 70 prosent.

Bosch Professional er dermed verdens første produsent til å bringe fordelene ved såkalt tabless teknologi i battericeller til 18V-batterier inn i elverktøy, og markerer nok en gang sin teknologiske posisjon på markedet.
Sammenlignet med det tidligere ProCore18V-batteriet er driftstiden på den nye versjonen økt med hele 71 prosent.

Lengre driftstid lønner seg for profesjonelle brukere

Den markant økte driftstiden i det nye ProCore18V+ med 8,0 Ah egner seg spesielt godt til krevende oppgaver som utføres med f.eks. BITURBO-verktøy, som er Bosch Professionals kraftigste batteridrevne produkter, som bl.a. brukes når det skal bores store diametre eller sages store emner.

Sammenlignet med konvensjonelle battericeller har ProCore18V+ samme kompakte form og vekt, og takket være CoolPack-teknologien tilbyr den effektiv og uovertruffen varmeavledning.

I tillegg er ProCore18V+ kompatibel med alle profesjonelle 18V-systemverktøy siden 2008, samt produkter fra andre partnere i AmpShare-batterialliansen. Batterialliansen som ble lansert i fjor, gjør det mulig å bruke samme batteri på tvers av verktøymerker.

Innovativ teknologi for maksimal effektivitet


Med den nye celleteknologien revolusjonerer Boschs 18V-batteriet, ettersom batteriet ikke blir overopphetet og slår seg av ved generering av strøm. I konvensjonelle litiumionbatterier har hver enkelt battericelle på innsiden et smalt forbindelsesbånd til anoden og katoden på begge sider-den såkalte «fanen».

Disse fanene skaper en flaskehals for strømmen som batteriet leverer, og bidrar dermed til cellens elektriske indre motstand, noe som utvikler varme. For å sikre at batteriet ikke overopphetes, slår verktøyet seg selv av, noe som gjør at den gjenværende energien i batteriet ikke brukes.

I tabless-celler, som finnes i det nye 18 V-batteriet, kan elektrisiteten flyte gjennom utallige baner på tvers av hele anoden og katoden i stedet for å være begrenset til én eller et par faner.

18 V-batteriet reduserer den indre motstanden i hver enkelt celle med ca. 50 prosent og genererer dermed betydelig mindre varme, noe som gir betydelig lengre driftstid.

ProCore18V+-batteriet med 8,0 Ah vil være tilgjengelig fra våren 2024.

Fakta, ProCore18V:

Spenning/kapasitet: 18 V/8,0 Ah
Energiinnhold: 144 Wh
Celletype/format: Tabless/21700
Ladetid med GAL 18V-160 Professional til 50/100 prosent lading: 15/44 min
Vekt: 1,0 kg
Dimensjoner (lengde x bredde x høyde): 117 x 77 x 69 mm

logo
Bjørn Laberg