Bil

Åpner for bestilling av helelektrisk Transit Custom

Med det siste av avanserte teknologier, lang elektrisk rekkevidde og svært god lastekapasitet, ønsker Ford E-Transit Custom å sette en ny standard i sitt segment. Nå åpner Ford for bestilling av den nye helelektriske varianten av Europas mest solgte varebil.

– Med nye E-Transit Custom kan Ford endelig tilby kunder en helelektrisk varebil i 1-tonns segmentet. Bilen har en hengervekt på hele 2300 kg, høyere enn noen annen bil i segmentet. Den tilbyr dessuten ytelser helt i toppsjiktet i klassen. I tillegg får du hele Ford Pro sitt økosystem av digitale tjenester og innovative løsninger som skal gjøre arbeidsdagen mer komfortabel, effektiv og produktiv. Med nye E-Transit Custom setter vi en ny standard i klassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Med et batteri med 64 kWh utnyttbar energi er den elektriske rekkevidden på opptil 329 km – rundt fire ganger lenger enn den gjennomsnittlige daglige kjørelengden til en varebil i dette segmentet. Det viser Ford Pro sine egne kundedata. Den avanserte elektriske drivlinjen leverer også svært bra både når det gjelder ytelser, rask hurtiglading og effektiv energibruk:

  • Kunder kan velge mellom en ytelse på 100 kW eller 160 kW (135 HK eller 217 HK). Begge kommer med et klasseledende dreiemoment på hele 415 Nm.
  • Klasseledende hengervektkapasitet på opptil 2300 kg2.
  • Kommer som standard med varmepumpeteknologi for å gi lengre rekkevidde.
  • Regenerativ bremsing og mulighet for enpedalskjøring.
  • 125 kW DC hurtiglading som kan lade opp fra 10 – 80 % på under 39 minutter3
  • E-Transit Custom kan fås med ProPower ombord – et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Med en frapris på 649.000 kroner (519.680 kr. eks.mva) kan du nå bestille en meget godt standard utstyrt Ford E-Transit Custom med 135 HK. 217 HK motoren har en frapris på 665.000,- kroner (532.480 eks.mva). De første kundeleveringene er forventet å skje sommeren 2024.

Nye E-Transit Custom kommer også som standard med 3 år/45 000 km serviceavtale inkludert – inkludert en årlig tilstandskontroll.

Økosystem av tjenester for lavere driftskostnader, økt produktivitet og redusert nedetid

E-Transit Custom er helintegrert med Ford Pro sitt tilkoblede økosystem med lading, flåtestyringsløsninger og tjenester, som skal hjelpe bedrifter med å redusere sine driftskostnader, jobbe mer effektivt og gjøre overgangen til elektriske kjøretøy langt lettere.

For å redusere nedetiden tilbyr Ford Pro 2 år/ubegrenset kjørelengde som sitt serviceintervall. Ford Pro forventer at E-Transit Custom vil ha lavere driftskostnader enn en sammenlignbar dieselbil. For E-Transit kan denne kostnadsbesparelsen være så høy som 40 %.4

Ved hjelp av Ford Pro sin flåtestyringsløsning; E-Telematics – som er inkludert det første året – og Ford Pro sin mobilapp, kan både fører og flåteeier ta i bruk sanntidsdata for løpende å overvåke både effektiviteten og tilstanden til den helelektriske varebilen.

Smart mobilkontorløsning og leveringsasssistent

Nye Transit Custom kommer med tilvalget mobilt kontor. Her kan rattet lett foldes ned til et bord som kan brukes til alt fra lunsjbord til skriving på PC. Med leveringsassistenten som er tilgjengelig fra sommeren 2024, kan du spare 20 sekunder pr. stopp på leveringene dine. Transit Custom kommer også med et 5G-modem som standard. Det gjør at bilens mer enn 30 moduler raskt kan oppdateres trådløst uten at du trenger å besøke din Ford-forhandler. Ford Pro sitt Upfit Integration System gir deg også muligheten til sømløst å kunne styre bilens elektriske system – inkludert konverteringer – fra den standard 13-tommers berøringsskjermen i førermiljøet.

Tilbyr flere nye Transit Custom-varianter enn noensinne

Med åpningen av bestilling for nye E-Transit Custom nå, kan Ford tilby den bredeste porteføljen av nye Transit Custom-varianter i Europa noensinne. Disse inkluderer også en ladbar hybrid med opptil 56 km elektrisk rekkevidde1, og varianter med kombinasjonen firehjulstrekk med diesel og automatgir.

Den nye generasjonen av den europeiske varebilfavoritten er utviklet på en helt ny plattform med lavere gulvhøyde i lasterommet, en totalhøyde på under to meter og et uavhengig bakhjulsoppheng. Nye Transit Custom kommer også med en rekke forskjellige karosserityper:

  • Varebil med lastevolumer på 5,8 – 9,0 m3, nyttelast på opptil 1 330 kg5 og lastelengde på opptil 3450 mm.
  • Dobbeltkabinvarebil er også tilgjengelige i L1 (kort) – og L2-varianter (lang) i elektrisk utgave.

– Etter at vi åpnet for bestilling av nye Transit Custom med kombinasjonen diesel, firehjulstrekk og automatgir tidligere i år, har etterspørselen vært svært høy. Når vi nå åpner for bestilling av den helelektriske E-Transit Custom på det norske markedet, er det all grunn til å tro at enda flere nordmenn vil melde sin interesse for det som er en av de mest populære varebilmodellene på det norske markedet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Elektrisk rekkevidde testet etter Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), og kan oppnås ved fulladet batteri. Faktisk rekkevidde vil variere ut fra en rekke faktorer som værforhold, utetemperatur, kjørestil, kjørerute, bruk av klimaanlegg, bilens tilstand, hengervekt, antall passasjerer, alder og tilstand på batteriet, med mer.

Maks hengervektkapasitet varierer basert på last, kjøretøykonfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

Ladehastighet er basert på produsentens tester. Dine resultater kan variere både i forhold til topptider for lading, og batteriets ladetilstand.

4 Basert på 3 år eller 180 000 km. Planlagt og ikke-planlagt vedlikehold for en batterielektrisk varebil sammenlignet med en tilsvarende varebil med diesel.

Maks nyttelast varierer, og er avhengig av tilbehør og kjøretøykonfigurasjon.

logo
Bjørn Laberg