Nytt om navn

Bakke og Byggmakker inngår omfattende samarbeid

Bildet: F.v.: Per Anders Ruud, Robert Onarheim og Andreas Bergh. 

En ny storavtale er inngått mellom Bakke og Byggmakker. Avtalen innebærer levering av byggevarer til Bakkes byggeprosjekter, og har en potensiell verdi på nærmere 300 millioner kroner.

– Vi er veldig stolte av å ha inngått en omfattende avtale med Bakke. Dette er en viktig milepæl for Byggmakker, og vi ser frem til et langsiktig og godt makkerskap. Byggmakker strekker seg langt for å sikre effektiv vareflyt, og bidra med vår kompetanse innen produktløsninger som vil støtte deres vekststrategi, sier Andreas Bergh, Nasjonal Proffsjef i Byggmakker.

Skreddersydde løsninger

Avtalen strekker seg over tre år med opsjon på ytterligere to år, og omfatter levering av byggevarer til fabrikken i Aurskog og alle småhus, flermannsboliger og leilighetsprosjekter. Potensialet er nærmere 300 millioner kroner.

– Dette samarbeidet åpner for spennende muligheter, der vi kan utnytte vår omfattende logistikk- og produktkompetanse til å levere skreddersydde løsninger for Bakkes prosjekter. Vi er klare til å møte deres forventninger om høy kvalitet, pålitelighet og bærekraftige løsninger, sier Per Anders Ruud, Salgssjef Proff i Byggmakker.

God vareflyt og effektiv logistikk har vært sentrale temaer i inngåelsen av avtalen. Ettersom Bakkes produksjon omfatter både fabrikken i Aurskog og byggeplasser på store deles av Østlandet, stiller det ekstra krav til Byggmakkers logistikkapparat.

– Byggmakker blir et godt valg for oss. Vi har høye forventninger til samarbeidet, spesielt når det gjelder logistikk og bærekraftige løsninger, sier Robert Onarheim, Innkjøpssjef i Bakke.

Sparringspartner med god produkt- og produksjonsforståelse

Bakke har over flere år allerede utviklet en effektiv produksjonsmodell med til dels «sømløs» og integrert logistikk som del av produksjonen. Maksimal utnyttelse av ressursene skjer gjennom felles transport fra lager til byggeplass og bruk av ledig tid for mobilkranen på byggeplassen.

– Vi stiller store krav til våre leverandører og forbedring av en allerede effektiv vareflyt der fokus på få vareleveringer, er helt avgjørende. Varemottak med avbrudd i produksjonen, er fra før på et minimum. Samtidig ser vi frem til å ha en sparringspartner med god produkt- og produksjonsforståelse. Samarbeidet vil også tilføre Byggmakker mye kunnskap som styrker begge parter totalt sett, sier han.

Konkurransedyktige vilkår

Onarheim understreker også at Byggmakkers innkjøpsposisjon og organisasjon ble vurdert som viktige element da beslutningen skulle tas.

– Vi er fornøyde med å ha inngått en avtale som gir oss konkurransedyktige vilkår og med en leverandør som oppleves å være «tett på» i forhold til ytterligere industrialisering, utvikling og levering av varer til produksjon av hjem folk vil hjem og har råd til, avslutter han.

Samarbeidet er allerede i gang med vareleveranser til Skogmo Park på Jessheim og Sentrumshagen i Aurskog.

Om Bakkegruppen AS:

Bakke er en ledende aktør innen boligbygging, med fokus på utvikling og bygging av småhus og leiligheter. Selskapets elementfabrikk produserer elementer for egne boligprosjekter med fokus på effektivitet og bærekraftige byggeløsninger.

Om Byggmakker:

Byggmakker er en av Norges største leverandører av byggevarer, med et omfattende produktsortiment og et landsdekkende nettverk av butikker. Selskapet tilbyr skreddersydde løsninger til både proff- og privatmarkedet, med fokus på kvalitet, kundeservice og bærekraft.

logo
Bjørn Laberg