STATSBUDSJETTET 2025

Regjeringen gir WorldSkills Norway fire millioner ekstra

Bildet: Daglig leder i WorldSkills Norway, Bjørnar Valstad.

– Regjeringens økte støtte til WorldSkills Norway på 4 millioner kroner over statsbudsjettet for 2025 gir et viktig løft for å fremme yrkesfagene i Norge, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Den økte støtten gir stabile rammer for å gjennomføre Skole-NM, Yrkes-NM og bedre forberedelsene til det norske Yrkeslandslaget. Vi er glad for at regjeringen ser at vårt arbeid er viktig for å motivere unge og fremme yrkesfagene på nasjonalt og internasjonalt nivå, sier Valstad.

Stabile rammevilkår

10. april 2024 skrev kunnskapsministeren følgende til Stortinget:

«Et flertall i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget gjorde ved behandlingen av statsbudsjettet for 2024 et vedtak om å be regjeringen sikre et statlig bidrag for å gi WorldSkills Norway stabile rammevilkår slike at de kan arrangere skole-NM og andre yrkeskonkurranser, jf. Innst. 12 S (2023–2024). Regjeringen vil følge opp vedtaket og sikre et statlig bidrag. Vi vil komme tilbake til Stortinget på egnet måte.»

– I første omgang ga regjeringen 2 millioner ekstra i revidert nasjonalbudsjett i år, men har nå altså foreslått å øke dette til 4 millioner kroner i ekstra støtte på statsbudsjettet 2025, sier Bjørnar Valstad.

Sammen med grunnstøtten fra Utdanningsdirektoratet får WorldSkills Norway dermed over 8 millioner kroner i statlig finansiering i 2025.

logo
Bjørn Laberg