Aktuelle prosjekter

To D-dager for nytt sykehus Drammen

Bildet: Det nye sykehuset er bak egen tidsplan, men nå er innflyttingsdagene fastsatt. Foto: Fjordbyen Lier og Drammen

24. august og 5. oktober 2025 er innflyttingsdagene for det nye sykehuset i Drammen. Sykehuset er bak egen tidsplan, men nå er innflyttingsdagene fastsatt. Først kommer pasientene fra Blakstad. Det skjer søndag 24. august, så kommer pasientene fra dagens Drammen sykehus. Det skjer søndag 5. oktober 2025.

I opprinnelig plan for nytt sykehus skulle innkjøring av sykehuset gjennomføres over en lengre periode, fra høsten i år fram til mai 2025. Utfordringer med grunnforhold på byggeplassen, presset fram en ny fremdriftsplan for sykehuset som også har fått revidert prislapp etter oppstarten i 2019.  

Det skjedde 10. februar i 2023. Da ble prisen økt til 14 milliarder 2021-kroner.

Innflyttingsdatoene som nå foreligger, er kommunisert til styret i Vestre Viken HF. Det skjedde mandag 23. august. Informasjonen ble gitt av prosjektdirektør Morten Støldal. Han leder prosjektet «Nytt sykehus Drammen», som overtar for dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

Før selve flyttingen vil aktiviteten på sykehusene tas ned. Målet er at færrest mulig pasienter skal flyttes, så skal aktiviteten på det nye sykehuset økes så hurtig som forsvarlig etter flytting av pasientene.

logo
Bjørn Laberg