Arkitektur

Lærer om materialbevissthet i byggenæringen

Bildet: I første studieår møter studentene arkitekturfaget gjennom å undersøke og identifisere fagets rammeforutsetninger og kreative muligheter. Nå kan alle nysgjerrige gjøre det samme på Økern fredag. Foto: AHO

Førsteårsstudentene i arkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) inviterer til åpning av høstens 1:1 byggeprosjekt: Agora Økern.

Fredag 27. oktober klokka 15:00 inviterer AHO, Resirqel, Ombygg og Betongfokus til Agora Økern, et splitter nytt møtested for alle som jobber med eller vil lære om materialbevissthet i byggenæringen.
 
Betongen som er brukt i prosjektet er den mest miljøvennlige betongbedriftene som er med kan tilby per nå. AHO-studentene har også brukt prosjektet til å eksperimentere med nye oppskrifter. 
 
Arrangementet er åpent for alle. Grillen fyres opp og det blir servert varm drikke. Stedet er Økern Torgvei 6 i Oslo, rett utenfor Ombyggs hvite telt.

null
Inne i byggehallen ved AHO har studentene laget forskaling til betongelementene som er endt opp som ny samlingsplass på Økern. Foto: AHO
null
Betongelementer dras på plass. AHO-studentene har fått undervisning i bruk av betong, og bruker de mest klimavennlige variantene på markedet. De har også eksperimentert med nye blandinger. Foto: AHO

Prosjektet er viktig praksisnært kurs for studentene på første studieår ved AHO. På førsteåret møter studentene arkitekturfaget gjennom oppgaver som er nettopp praksisrettet og prosjektbasert.

Et prosjekt som det på Økern gir lærerstaben anledning til å gi opplæring i både metoder, verktøy og material- og konstruksjonslære.

null
Studentene på grunnkurset i arkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har jobbet en stund, og snart står det en splitter ny møteplass klar på Økern. Foto: AHO
logo
Bjørn Laberg