Onninen har signert en avtale med OneCo Elektro om levering av utstyr til elektrisk anlegg til det nye storprosjektet til Universitetet i Oslo. Med sine 97 500 kvadratmeter er Livsvitenskapsbygget det største universitets- og sykehusbygget i Norge.
Dette er en av de største avtalene Onninen har signert så langt, og nå starter arbeidet med å levere utstyr til elektrisk anlegg til det som nå er Statsbyggs største prosjekt.
– Dette er virkelig et prestisjeprosjekt som vi er svært stolte av å være en del av. Prosjektet har stort potensiale og vil kreve mye av hele teamet i det nye Onninen, sier Jørn-Are Bergh, Direktør i Onninen.
Just-in-time-prinsippet
OneCo Elektro står for den elektriske installasjonen i Livsvitenskapsbygget, mens Statsbygg er byggherre på vegne av oppdragsgiveren Kunnskapsdepartementet med støtte fra Helse Sør-Øst. Bygget har en arealramme på 97 500 kvadratmeter og skal brukes av Universitetet i Oslo og Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo Universitetssykehus. Prosjektet skal være ferdigstilt første kvartal 2026 med en produksjonstopp i 2025.
– Onninen er store og profesjonelle, og har en god logistikkløsning med digitale systemer som gjør det mulig for oss å ha en LEAN-produksjon med leveringer etter just-in-time-prinsippet. Onninens logistikksystemer og digitale innovasjoner gjør dem til en ideell partner for oss, og vi ser frem til å oppnå våre mål med deres støtte, sier Christian Mo, Prosjektleder Livsvitenskapsbygget i OneCo.
LEAN-produksjon legger føringer for å redusere sløsing, øke produktiviteten og optimalisere produksjonssystemet på byggeplassen.
– Vil kunne sette standarden
– Produktene skal tas ut av en elektronisk BIM-modell og legges inn i en taktplan. Dette gjør at man får oversikt over forventet bruk av materiell per vogn i produksjonstoget, forteller Sven Amundsen, Regional Salgssjef Øst, og leder av prosjektgruppen for Livsvitenskapsbygget i Onninen.
Onninen, som eies av finske Kesko, kjøpte Elektroskandia i 2023 og er med det en av landets ledende elektrogrossister.
– Vi må strekke oss litt ekstra for å levere til kravene som stilles til Livsvitenskapsbygget. Dette vil kunne sette standarden for hvordan vi skal drive fremtidens prosjekter, sier Bergh.