Aktuelle prosjekter

Hartvig Nissen VGS snart klar etter en omfattende rehabilitering

Bildet: Hartvig Nissen VGS har gjennomgått en totalrehabilitering

Hartvig Nissen videregående skole fremstår nå som et imponerende eksempel på bærekraftig skoleutvikling. Skoleanlegget består av tre vernede skolebygg og to nybygg på til sammen 12 790 m².

Blant de nye fasilitetene finner vi et dramabygg med dramasaler og kantine, samt et gymnastikkbygg under skolegården med to gymsaler, garderober og teknisk rom. Skolegården oppgraderes til et nytt offentlig rom som vil skape et attraktivt og funksjonelt uteområde for elever og ansatte.

Skolegård med amfi og tribuner i naturstein gir god plass til elevene

Anlegget er utformet med fokus på universell utforming og miljøvennlige materialer. Grønne tak og regnbed bidrar til effektiv overvannshåndtering og støtter humlevennlige arter. Flater med belegningsstein og gressfuger sikrer naturlig vannfordrøyning, som er avgjørende for å redusere belastningen på byens avløpssystemer.

Fleksible og attraktive uteområder

Skolegården ved Hartvig Nissen videregående skole er designet for å være både funksjonell og innbydende. Amfi og tribuner i naturstein gir god plass til elevene, mens trekonstruksjoner og plantekasser skaper et miljøvennlig oppholdssted. LED-belysning gjør skolegården attraktiv også på ettermiddag og kveld hele året. Aktivitet og idrett er godt ivaretatt med ulike aktivitetssoner hvor en blant annet finner ballbinge, håndballmål, basketkurver og bordtennisbord. Disse tiltakene sikrer at skolegården blir et levende og dynamisk område som fremmer både fysisk aktivitet og sosialt samvær.

Emilie Dalevoll og Carina Røed fra Braathen Landskapsentreprenør AS

Innovative miljøtiltak

Et spesielt miljøtiltak i skolegården er bruk av belegningssteiner laget av lavutslippssement fra gruve- og industriavfall. Disse belegningssteinene er utviklet av Cemonite i samarbeid med Oslobygg KF, og Asak Miljøstein AS. Produktet eliminerer behovet for Portland sement og reduserer CO2-utslipp med 70-80% sammenlignet med tradisjonelle betongprodukter. Dette prosjektet er en del av SmartOslo-initiativet og demonstrerer hvordan ny materialteknologi kan bidra til reduksjon av CO2, gjenbruk av masser og en mer bærekraftig byggebransje.

Fra venstre, Anna Magnusson, Emilie Dalevoll og Carina Røed fra Braathen Landskapsentreprenør
Belegningsstein laget av lavutslippssement fra gruve- og industriavfall
Fra gruveavfall til belegningsstein

Om SmartOslo-initiativet:

SmartOslo-initiativet er en tilskuddsordning som fremmer innovasjon, bærekraft og smarte løsninger for byutvikling. Initiativet støtter utvikling og testing av nye produkter og tjenester som kan bidra til å løse byens utfordringer innen klima, miljø, helse, digitalisering og mobilitet. Prosjekter som finansieres gjennom SmartOslo, skal ta utgangspunkt i reelle behov i kommunale virksomheter og ha potensial for verdiskapning og skalerbarhet

logo
Bjørn Laberg