Produktnyheter

Steinhardt lanserer flatpakket og skjøtbart støperør

Støperøret vil lanseres for første gang under varemerket «Robust», som er å finne på de fleste byggvareforhandlere rundt om i Norge. Fra venstre: Stian Schevig (Daglig Leder), Kjersti Jakobsen (Marked og design), Paal Isaksen (Logistikkleder)

Steinhardt lanserer et nyutviklet, flatpakket støperør med et innovativt skjøtesystem, som fungerer uten behov for ekstra verktøy, eller utstyr.

Utfordringer med tradisjonelle støperør

– Dagens støperør produseres ved å lime papir lagvis rundt en sylinder. Disse rørene tar stor plass, er vanskelige å håndtere og krever kompliserte skjøteløsninger. Steinhardt AS har lenge jobbet for mer bærekraftige løsninger i byggevarebransjen, sier markedssjef Max Marius Almaas i en pressemelding.

Et nytt format med mange fordeler for bruk, transport og miljø. Utviklet og produsert i Norge.
Alle rør har også lengdemål med forbruk i kg og liter.

– De eksisterende støperørene utgjør en betydelig miljøbelastning i logistikkjeden. Derfor bestemte vi oss for å tenke nytt og finne et mer plassbesparende og brukervennlig støperør. Løsningen på det nye støperøret er så revolusjonerende at det er søkt patent på det, og ligger nå som ‘Patent Pending’, sier Almaas.

– Løsningen startet med et enkelt spørsmål: Hvorfor kan de ikke være flatpakket? De nye rørene er en videreutvikling av et kjent produkt – med samme funksjonalitet, men i en smartere og mer effektiv form. De nye støperørene vil kunne bestilles i bunter á 24/28 stk. Høyden på en slik bunt kommer seg omtrentlig på størrelsen med ét klassisk støperør i dag, så du kan tenke deg hva det vil gjøre med logistikken, sier markedskoordinator og prosjektleder, Kjersti Jakobsen.

Ferdig skjøteside på alle rør
Enkel skjøt uten bruk av verktøy
Klart til å fylle mørtel

Enkel skjøting uten ekstra verktøy

De nye rørene er ikke bare flatpakkede, men også robuste og lette å håndtere. Et innovativt klaffsystem i endene gjør at rørene enkelt kan skjøtes sammen uten bruk av ekstra utstyr. Steinhardt satser på lokal produksjon og det nye røret skal derfor produseres av Ranheim Paper & Board i Trondheim, en anerkjent aktør innen papproduksjon for krevende miljøer.

Dagens runde støperør transporteres på engangspaller med ca. 100 rør per pall, hvor høyden på pallen er 2,3 meter. I all hovedsak er det da luft som fraktes. Dette fører derfor til et unødvendig høyt CO₂-utslipp. De nye rørene pakkes på Europaller, med opptil 784 enheter per pall og en høyde på kun 1 meter.

1 pall erstatter 8 paller tradisjonelle støperør

Det gir en besparelse på ca. 90 prosent CO2 bare med transport og logistikk, ifølge Steinhardt.

Butikkdisplay som viser alle 3 størrelser på kun én palleplass, inkludert modell av fylte støperør

– Å modernisere og videreutvikle mur- og mørtelindustrien i Norge er en viktig del av vårt arbeid. Det nye støperøret bidrar til nettopp det. Ved å fokusere på produktutvikling som forlenger levetiden, reduserer svinn og kutter utslipp, er dette et viktig skritt mot en grønnere industri. Nå vil det jo bli mye enklere å få med seg 10 støperør i bilen, når du skal ordne deg terrasse på hytta. Fremfor å ha med seg en stor tilhenger, kan du nå legge dem i bagasjerommet, sier Almås.

– Våre produkter har alltid hatt fokus på videreutvikling og forbedring. Derfor er det ekstra gledelig å kunne presentere dette produktet, som vi mener er bransjens mest innovative videreutvikling av et eksisterende produkt –når det gjelder både logistikk, miljø og bruk, sier daglig leder Stian Schevig avslutningsvis i pressemeldingen.

Kan sendes i bunter à 24 eller 28
1 pall erstatter ca. 8 paller av de tradisjonelle støperørene

logo
Bjørn Laberg