Aktuelle prosjekter

Håndverkskompaniet rehabiliterer Akersgata 51

Akersgata 51 Foto: Nyebilder

Håndverkskompaniet, en del av byggfornyelseskonsernet Vokstr, har inngått avtale med Nrep om ombygging og rehabilitering av Akersgata 51 for Rystad Energy.

Prosjektet innebærer en omfattende rehabilitering av den eksisterende bygningsmassen på cirka 6.500 kvadratmeter, med mål om å oppnå energimerke B og betydelig redusert energibehov i tråd med moderne miljøstandarder.

– I Akersgata 51 vil vi fremme gjenbruk og forbedre energieffektiviteten, samtidig som vi bevarer den eksisterende bygningsstrukturen. Dette prosjektet gir oss muligheten til å utnytte vår omfattende erfaring innen rehabilitering av kontoreiendommer, sier Sivert Varvin, daglig leder i Håndverkskompaniet.

Samspillsentreprise

Etter å ha vunnet kontrakten i sterk konkurranse, gjennomførte Håndverkskompaniet en intensiv seks ukers samspillsfase før byggekontrakten ble signert. Byggearbeidet startet opp i august 2024 og prosjektet er planlagt ferdigstilt i starten av 2025.

– En helt sentral del av Nreps bærekraftstrategi- og ambisjon er å revitalisere våre investeringer til grønnere og mer miljøvennlige bygg. Derfor samarbeider vi med partnere som deler våre mål og har den rette kompetansen, og valget av Håndverkskompaniet er helt i tråd med vår strategi, sier Magnus Jordheim Myhre i Nrep.

Den korte byggetiden og behovet for effektiv prosjektering, samt en rask beslutningsprosess med både byggherre og leietaker, gjør prosjektet spesielt utfordrende. Dette stiller høye krav til gjennomføringsevnen hos alle involverte parter – en utfordring Håndverkskompaniet er godt rustet til å håndtere.

– Solid og intensiv samspillsfase

– Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført en solid og intensiv samspillsfase i tett samarbeid med våre partnere og byggherre. Nå gleder vi oss over at vi er i gang med byggearbeidet, sier Varvin.

– Håndverkskompaniet har lenge jobbet målrettet for å være blant de beste innen krevende rehabiliteringsprosjekter, også når det er drift i bygget under byggeperioden. Vi er takknemlige for tilliten Nrep har vist oss og ser frem til å levere moderne og miljøvennlige lokaler til Rystad Energy i 2025, avslutter han.

Håndverkskompaniet er en totalleverandør spesialisert på renovering og rehabilitering i Oslo-området. Selskapet har siden 2022 vært en del av byggfornyelseskonsernet Vokstr.

logo
Bjørn Laberg