Event

Smart løfteassistent ble salgssuksess

Bildet: Salgssjef Steffen Bang med et presisjonsverktøy som i mange tilfeller kan erstatte en person i en travel arbeidshverdag, enten som en tvinne eller for kontrollerte løft opp til 150 kilo. Foto: Odd Borgestrand

NORDBYGG 2022: En genial, liten oppfinnelse har vist seg å bli et gullegg for det Bærumsbaserte firmaet Viking Arm AS. I løpet av tre år har et lite verktøy nådd samtlige kontingenter og selges nå i 34 ulike land.

Av Odd Borgestrand
Stockholm

Det hele startet med at selskapets grunnlegger Øivind Resch fikk problemer med å stramme volleyball-nettet på hytta. Ved hjelp av en smart venn fant han løsningen på problemet ved å bygge om en limpistol.  Etter en rekke ulike prototyper oppsto verktøyet som har fått navnet Viking arm.  Med materialer som herdet karbon, stål og aluminium har det lille verktøyet en løftekapasitet på hele 150 kg og med et nesten ubegrenset bruksområde.

Liten løfteassistent

Det er ingen tvil om at salgsteamet fra Viking Arm tror den unike «løfteassistenten» har en stor framtid innen bygge bransjen verden over. Salgssjef Steffen Bang sier til Byggfakta at dette er et presisjonsverktøy som i mange tilfeller kan erstatte en person i en travel arbeidshverdag, enten som en tvinne eller for kontrollerte løft. Et eksempel som enkelt forklarer bruken er å benytte verktøyet til å løfte en veggplate en centimeter opp fra gulvet eller løfte en terrasse i riktig høyde og i vater ved å benytte to Viking-armer.   

Mange bruksområder

– Installasjon av dører, vinduer, skap, baderoms og kjøkkeninnredning er blant de åpenbare bruksområdene, men gulvbelegg og konstruksjon av verandaer, dekk og fundamenter er også perfekte muligheter til å bruke verktøyet. Alt dette og mye mer kan enkelt gjøres med kontrollert presisjon takket være den konstruksjonen til verktøyet. I september lanseres også en spesialkonstruert forhøyer som kan være god å ha når man skal montere overskap på et kjøkken.
Verktøyet har slått godt an blant snekkere, byggmestere, montører, installatører og rørleggere.  Viking-armen er nå også utbredt i ventilasjonsbransjen, sier Bang

God leveringskapasitet

Montering og kvalitetssikring skjer i egne lokaler i Lommedalen i Bærum. Her er det god kapasitet til å levere til enda flere land, forsikrer Steffen Bang.  Salget er doblet hvert år de tre årene verktøyet har vært i markedet, og interessen har vært stor også under Nordbygg i Stockholm. 
Nå håper han å utvide distribusjonsnettet i Sverige, Finland og de øst-europeiske landene, blant annet gjennom grossister og detaljister i de ulike landene.
– For et par tusenlapper kjøper man seg en assistent som aldri får problemer med verken rygg eller knær som følge av mange tunge løft, forsikrer en entusiastisk salgssjef.