Event

Hånd i hanske på Nordbygg

Bildet: Fargerikt med hansker for ethvert bruk innen bygg, anlegg og offshore i tillegg til øye- og ansiktsvern fra den norske leverandøren Workhand, her representert ved salgssjef Jan Groff. Foto: Odd Borgestrand

NORDBYGG 2022: Salgssjef Jan Groff i norske Workhand har bokstavelig talt «hånd i hanske» på Nordbygg i Stockholm denne uka. Han ønsker at alle i bygg, anlegg og offshore skal være i trygge hender når de er på jobb. Derfor har han satset på vernehansker og øye- og ansiktsvern.

Av Odd Borgestrand
Stockholm

Arbeidsdagene i bygg, anlegg og i offshore kan ofte være krevende med tanke på sikkerhet, og godt verneutstyr er etter Jan Groff sin oppfatning helt avgjørende. 
Gjennom et samarbeid med Ahlsell har Groff vært i det svenske markedet i 10 år, inntil samarbeidet opphørte for to år siden. Nå er samarbeidet delvis gjenopprettet og Ahlsell er også en viktig kunde i Norge.

Restart i markedet

Sammen med markedssjef Tom Stokke har Jan Groff bestemt seg for å benytte Nordbygg som en «restart» på salget av sømløse og sydde vernehansker i tillegg til vernebriller for proffmarkedet.
De sømløse hanskene, merket «Dry-Fit» dekker både vått og tørt arbeidsmiljø. De sydde hanskene er spesielt beregnet for offshore og røffere miljøer der det kan være fare for ekstra påkjenninger og fare for støt og klem. Lette monteringshansker og engangshansker er også i sortimentet som blir presentert under Nordbygg. 

Felles for mange av produktene er et vell av fargerike varianter.
De mer eksklusive arbeidshanskene er sydd i rent skinn og med kevlarfòr. I tillegg leverer selskapet også sveisehansker.
– Jeg mener vi er en totalleverandør av hansker og vernebriller til bygg, anlegg og offshore, sier Graff, der han står inne i den store B-hallen fylt opp med utstyr for bygg- og anleggsbransjen. 

Bred distribusjon

Workhand-selskapet har ingen egne utsalg, men sentrallager på Skedsmovollen og i Jønkøping i Sverige. Selskapet leverer til en rekke aktører i det norske markedet, blant annet til Byggmakker, Jernia, Heidenreich, Ahlsell, Mekonomen, Biltema og Bilxtra. Selskapet omsatte for nærmere 70 millioner kroner i 2021. Det vil si 10 millioner kroner i omsetning per medarbeider. 

Allerede første dagen av Nordbygg har Jan Groff fått en rekke nye kontakter. Den aller viktigste er en ny partner på Island, der de første ordrene vil bli fløyet over til Reykjavik allerede neste uke. Nye partnere er på gang både i Sverige, Finland og Danmark. Det er dermed Norden som betegnes som hjemmemarkedet. Et samarbeid med Würth kan også vise seg å bli verdifull.

På brillefronten har Workhand et bredt sortiment i ulike prisklasser. Selskapet markedsfører øye- og ansiktsvern fra flere leverandører, enten det er briller med klart glass, glass med solfaktor eller sveisebriller.